Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno nesreća

Crni led okovao je Njemačku: Stanovnicima stiglo upozorenje, vatrogasci proglasili izvanredno stanje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Crni led okovao je u Njemačku. U nekoliko njemačkih saveznih zemalja u četvrtak navečer dogodile su se brojne prometne nesreće, a sve zbog crnog leda.

Riječ je o tankom zaleđenom sloju na cestama koji se stvara nakon što padne ledena kiša ili se pak otopi snijeg, a on se najčešće pojavljuje u ranim jutarnjim satima i noću, kada je na cestama najmanje vozila.

Crni led koji je ovu noć okovao Njemačku izazvao je kaos. U Berlinu je vatrogasna jedinica proglasila izvanredno stanje jer su im sva vozila u upotrebi. Samo u poslijepodnevnim satima u četvrtak spasioci su u Berlinu zabilježili više od 50 ozlijeđenih uslijed padova.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

Pročitajte i ovo Strani radnici Podignuta optužnica Unosan posao na granici: Policajac s poduzetnikom dogovorio da mu propušta migrante koji će raditi za njega

Već imamo veliku iskorištenost hitnih službi, a ima i puno ozlijeđenih ljudi zbog padova i sudara, rekao je glasnogovornik berlinskih vatrogasaca Rolf Erbe.

Pročitajte i ovo Hutisti, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Novi sukob Tko su hutisti, zašto napadaju brodove u Crvenom moru i kakav im je status na Bliskom istoku: Sve o pobunjeničkoj skupini koja je zaratila s SAD-om

Samo i okrugu Dahme-Spreewald u Brandenburgu od 16 sati dogodilo se dvanaest prometnih nesreća, a također velik su brojni sudari na autocestama, piše Bild.

Preko aplikacije stanovnike se poziva na oprez zbog pojave crnog leda. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene