Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapušteni šahtovi

Zagrepčani bijesni: "Ovo je katastrofa... Zar da uključim struju pa da mi izgori kuća!? Koju poruku da im dam?"

Građani i dalje strahuju od poplava
Građani i dalje strahuju od poplava DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Građani i dalje strahuju od poplava Građani i dalje strahuju od poplava Foto: DNEVNIK.hr Građani i dalje strahuju od poplava Građani i dalje strahuju od poplava Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Vrsalović Tomislav Vrsalović Foto: DNEVNIK.hr Ivan Radanić Ivan Radanić Foto: DNEVNIK.hr +1 Nada Kolar Galerija 1/6 >>
Zagrepčani i dalje strepe od novih poplava. Slivnike im nitko ne čisti, infrastruktura se ne obnavlja i ne održava. Nakon zadnje poplave nitko ih nije obišao, pa strahuju i od oštećenja strujne mreže.

Zagrepčani još uvijek zbrajaju štetu od poplava i strahuju od novih pljuskova. Stanovnici Šestinskog dola na rubu su živaca jer je njihov kanal obnovljen prije nekoliko dana, a svejedno im je cijela garaža završila u vodi, dubokoj 15 centimetara.

Pročitajte i ovo Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu Poplavljeni dom Zagrepčanke - 3 Tuča, kiša pa poplava Nakon poplave dom i dvorište Zagrepčanke puni mulja i fekalija: "Ne znam gdje ću večeras spavati"

Obišli smo i stanovnike Trnja, koji su nam pokazali kako izgledaju njihovi slivnici, koje, kažu, nitko ne dolazi čistiti.

"Ovo je katastrofa, očito prevelika količina vode se tu slijeva koju odvodnja ne može podnijeti, mi smo to čistili cijeli vikend, u nedjelju se ponovilo isto i sa svakom idućom kišom možemo očekivati istu stvar", razočaran je Tomislav Vrsalović iz Šestinskog dola.

Trnjanin Ivan Radanić ljutit je jer i dalje nitko nije došao pregledati štetu. Kaže kako mu je voda uništila sve te kako se boji uključiti kućanske aparate.

"Šta da uštekam struju pa da mi izgori kuća? Koju poruku da im dam, smeće koje se skriva, prebacuju loptu jedan na drugog", zaključio je.

A građani i dalje samo poručuju kako treba početi raditi jer se šahtovi nisu čistili otkako pamte, kako je rekla i Nada Kolar iz Trnja.

Odgovornost se prebacuje, krivca nema

Da se u zadnje vrijeme manje čistilo priznaje i sam direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot. Suočili smo ga i s fotografijama s terena. On se izmotava i ne želi reći ništa pogrešno.

„Zadnja 4 mjeseca nakon potresa mi nismo sudjelovali na čišćenju slivnika radi odvoza šute i svega što se događalo po centru grada“, odgovorio je Galijot.

Na odgovor na pitanje tko je odgovoran za situaciju na Trnju morali smo biti strpljivi. Imali smo konkretno pitanje, no nismo mogli saznati tko je trebao izići na teren. Nakon puno muke, odgovorio je da je odgovornost na - Hrvatskim vodama.

Iako ne daje konkretne odgovore, on je gradonačelnikov favorit. Bandić naime za njega kaže da je najbolji direktor od svih direktora.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene