Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Sve je nestalo u sekundi''

Ova obitelj nije se oporavila ni od prethodne poplave u Zagrebu, pogledajte što je rekao dječak (11) nakon ove koja im je uništila dom

Obilna kiša zagrebačke ulice pretvorila je u rijeke. Nakon korona-virusa i potresa, na grad se u nekoliko sati obrušila količina koja ne padne mjesecima. Građani su ljutiti i zbrajaju štete. Među njima je i obitelj Barić.

Građani zbrajaju štete na svojim domovima nakon kiše koja je u petak navečer ulice Zagreba pretvorila u rijeke. Štetu je pretrpio i dom obitelji Barić.

Pročitajte i ovo U Zagrebu stradao motociklist (ilustracija) Nesreća Crna nedjelja u Zagrebu: Na prometnom križanju stradao motociklist Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

Kiša koja je počela padati sinoć oko 21 sat, poplavila je i blokirala Zagreb. Najveće štete pretrpjeli su podrumski stanovi. Ovo je bio deseti put da Tea Barić stvari svoje četveročlane obitelji skuplja iz vode. ''Toliko smo već puta kupili ormare, krevete. Ja mislim da nitko nije toliko puta u životu kupio ormar, krevet, ovo nema smisla. Deset puta! Tko mijenja ormare 10 puta'', rekla je.

Prije tri dana je, kaže, stavila zastore. Od posljednje poplave ostalo im je još renovirati samo kuhinju, a sada – ispočetka. ''Najgore mi je zbog djeteta. Mi sada nemamo gdje spavati. Ne možeš biti kod nekoga non stop. Ovdje se ne može spavati. Prošli put smo barem mogli nešto, sad ne možemo ništa. Mi totalno bez stana ostali'', govori Tea Barić.

Njezin 11-godišnji sin Nino kaže da je ''sve nestalo u sekundi''. ''Ne znam što da mislim, nemam ništa u glavi, nikakav plan. Nemam ništa, doslovno'', kaže dječak kojemu je poplava uništila sobu.

Gradonačelnik Milan Bandić kaže da će za dva do tri dana sve biti sanirano, a šteta – minimalna. Najglasnija Bandićeva oporba, Tomislav Tomašević (Možemo!), ističe da će zbog klimatskih promjena ovakvih situacija biti sve više te da je gradska infrastruktura za to neadekvatna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene