Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pogrešna letjelica?

Misterij zrakoplova koji se srušio u Puli: "Ovo više nije slučaj za policiju, nego za FBI"

Pad ultralakog zrakoplova u Puli
Pad ultralakog zrakoplova u Puli Foto: Agencija za istraživanje nesreća u zračnom prometu
Pad zrakoplova na aerodromu u Puli još nije u potpunosti razjašnjen, a čini se da je pod registarskom oznakom bila zavedena sasvim druga letjelica.

U padu ultralakog zrakoplova u Puli 31. ožujka poginule su dvije osobe njemačkog državljanstva, a zrakoplov je bio tipa Flight Design CTSW njemačkih registarskih oznaka, objavila je danas Agencija za istraživanje nesreća u zrakoplovnom, pomorskom i željezničkom prometu. 

"Dana 31. ožujka 2023. godine oko 12:31 prema lokalnom vremenu, prijavljen je pad zrakoplova tipa Flight Design CTSW, njemačkih registarskih oznaka DMVPP, na Zračnoj luci Pula.

Zrakoplov je poletio iz Zračne luke Pula (LDPL) prema slovenskoj zračnoj luci Portorož (LJPZ) te je pao na udaljenosti od 50 m od uzletno-sletne staze u Zračnoj luci Pula.

U zrakoplovu su se nalazile dvije osobe njemačkog državljanstva, koje su smrtno stradale", objavila je danas Agencija, a dodala je i da je daljnja istraga u tijeku.

Pročitajte i ovo Očevid aviona: Ilustracija - 1 Olupina otegljena u hangar Nastavlja se vještačenje aviona u čijem je padu poginulo dvoje Nijemaca: Istraga će trajati od 8 do 10 mjeseci

Pročitajte i ovo Josip Milošević, stručnjak za zrakoplovne nesreće GOST DNEVNIKA NOVE TV Stručnjak za zrakoplovne nesreće otkrio mogući uzrok pada sportskog aviona: "On je lagan i ako se ne pridržavate pravila..."

Sad je i službeno potvrđeno da je pao zrakoplov Flight Design, a ne Pipistrel, kako su govorile prve neslužbene informacije. No čini se da informacija o pogrešnom tipu letjelice nije bila tek puka pogreška.

Prema našim informacijama, izvor te zabune leži u činjenici da je zrakoplov koji se srušio zapravo bio registriran kao Pipistrel.

U pulskoj zračnoj luci o tom slučaju ne žele govoriti, već nas upućuju na Agenciju za istraživanje nesreća, gdje nam danas nitko nije odgovarao na pozive. Neslužbeno, međutim, doznajemo da je zbog pogrešno registriranog aviona u tijeku velika istraga koja bi trebala razjasniti kako se to moglo dogoditi. 

"To je veliko iznenađenje. Ne možete samo tako zamijeniti dva različita tipa. Sad smo svi iznenađeni zbog toga. Ovo vam više nije za policiju, nego za FBI, da tako kažem", figurativno nam objašnjava naš izvor dobro upućen u slučaj.

Dosad nije objavljen ni identitet poginulih osoba, a tek je danas službeno potvrđeno da je riječ o njemačkim državljanima. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene