Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva edukacija

'Misija X': 4.000 djece žive kao astronauti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska svemirska agencija ima hvale vrijedan program za promoviranje zdrave prehrane i redovne tjelesne kulture za djecu, pod nazivom 'Misija X: Trenirajte kao astronauti'.

Četiri tisuće djece iz 25 svjetskih gradova upravo trebaju završiti spomenuti program, u sklopu kojeg izvode astronautske akrobacije iz svemira, kao i penjanje po 'marsovskim' planinama. Inspiracija za to je program treninga astronauta, u koje sudjeluju klinci u dobi od 8 do 12 godina i učitelji iz Austrije, Belgije, Kolumbije, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije i SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdnju je obrazložila 'U misiju na Mars trebale bi ići samo žene' Slika nije dostupna Nakon projekta 'marsovske' hrane OVAKO bi to izgledalo nakon povratka s Marsa...

>> VIDEO: Što je Gagarin vidio iz svoje svemirske kapsule?

Cilj programa je educirati djecu o važnosti održavanja forme kako astronauta, tako i njih samih, bez obzira bilo to u svemiru, ili na Zemlji. Sve je zapravo organizirano u obliku natjecanja, ali kojem nije cilj dodjela medalja, već međunarodna razmjena iskustva i impresija.

Kako bi završila svoj dio natjecanja, svaka od zemalja sudionica programa, mora organizirati ceremoniju za svoj tim mladih istraživača. Nakon toga dobit će priliku biti u kontaktu s ESA-inim astronautom Paolom Nespolijem, koji je ujedno i veleposlanik programa Misije X i koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene