Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Film o ruskoj legendi

VIDEO: Što je Gagarin vidio iz svoje svemirske kapsule?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je gotovo 50 godina otkako je čovjek prvi puta odletio u Zemljinu orbitu i naš predivan planet vidio iz svemira. Taj je čovjek Juri Gagarin, a uz pomoć posade Međunarodne svemirske postaje, snimljen je dugometražni film o tom prvom čovjekovom svemirskom putovanju.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin, predsjednik Ruske Federacije (Foto: AFP) Signal Americi Rusija priprema najveće vojne vježbe od hladnog rata, sudjeluju i Kinezi Slika nije dostupna Dragovoljac VIDEO Ovaj Amerikanac bori se za Novu Rusiju

Naziv filma je FirstOrbit (Prva orbita), a spoj je to originalne Gagarinove audio snimke i video snimke s ISS-a, koji je njemu u čast, Zemlju obišao istim putem kao i legendarni Rus u kapsuli Vostok.

'Kad spojite prizore koje je on mogao vidjeti u svojem letu s uzbuđenjem koje je odavao u glasu, to postaje nevjerojatno iskustvo', objasnio je ideju filma dr. Chris Riley, redatelj i povjesničar svemira za BBC.

Gagarin će zauvijek ostati zapamćen u ljudskoj povijesti kao prvi čovjek koji je prešao, po nekima i konačnu granicu, onu koja vodi u svemirska prostranstva. Povijesno lansiranje održano je 12. travnja 1961. godine, u 6:07 sati po srednjoeuropskom vremenu, s kozmodroma Baikonur u Kazahstanu.

Premijera filma bit će održana 12. travnja ove godine, a film će biti besplatan za gledanje putem YouTube-a i trajat će 108 minuta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene