Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vitamin E i pušači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje američkih znanstvenika pokazuje da vitamin E kod sredovječnih pušača pomaže u prevenciji smrti od raka i bolesti srca.

Istraživači s National Cancer Institute svoje rezultate temelje na 19-godišnjem praćenju 29092 sredovječnih muškaraca iz Finske.

Pročitajte i ovo Šokantna snimka pokazala razliku između organa pušača i nepušača (Screenshot YouTube) Pušači, obvezno pogledati! Evo što cigarete rade vašim plućima: Šokantna snimka pokazala razliku između organa pušača i nepušača Slika nije dostupna Probijeni svi rokovi Uznemirujuće fotografije stigle i na kutije cigareta: Hoćete li prestati pušiti?

American Journal of Clinical Nutrition je objavio da je kod ispitanika s najvišom koncentracijom vitamina E u krvi zabilježena najmanja smrtnost.

Visoka razina vitamina E je bila povezana s 30% manjim rizikom za smrt od bilo kojeg uzroka, te za 21% manjim rizikom za smrt od raka i 19% manjim rizikom za smrt od bolesti srca.

Pokazalo se da je optimalna razina vitamina E između 13 i 14 mg/l, te da viša koncentracija nema još veći pozitivan učinak.

Poznato je da je vitamin E snažan antioksidans koji potpomaže funkcioniranje imunološkog sustava te onemogućava razvoj krvnih žila nužnih za rast tumora, objašnjavaju znanstvenici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene