Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tradicionalna mediteranska prehrana s puno biljnih masti zdrava je za srce.


Još jedan mediteranski običaj, siesta usred dana, također smanjuje opasnost od smrti od kardiovaskularnih bolesti, objavljeno je u zajedničkoj grčko-američkoj studiji na koju se poziva njemački Zeleni križ (DGK) sa sjedištem u Marburgu.

Vezani članci Valentina Baus Gradski ured upozorio na povećanu koncentraciju prizemnog ozona: Izdali preporuke za osjetljive skupine Cijepljenje na Velesajmu u Zagrebu - 2 Cijepljeno je 45 posto odraslog stanovništva: Pogledajte stanje po županijama

U studiji koju je proveo medicinski fakultet sveučilišta u Ateni i harvardski medicinski fakultet u Sjedinjenim Državama proučeni su podaci o više od 20 tisuća Grka u dobi od 20 do 86 godina koji su sudjelovali u europskoj studiji o raku. Među pitanjima na koja su ondje odgovorili bilo je i pitanje o tome spavaju li popodne i koliko česti.

Pokazalo se da je procijenjena opasnost od smrti od srčanih bolesti 34 posto niža kod osoba koje spavaju popodne. Što učestalije spavanje, to niži rizik, osobito za zaposlene muškarce.