Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svaki drugi građanin u proteklih godinu dana uzeo je neku vrstu antibiotika! Alarmantan je to podatak zbog kojeg liječnici na dan svjesnosti o antibioticima upozoravaju: antibiotici liječe bakterijske infekcije, a ne virusne prehlade i gripe!


Zabrinjava i podatak da se većina antibiotika u izvanbolničkoj potrošnji nepotrebno propisuje, a građani polako postaju otporni na njihovo djelovanje. 'Nas medicinare su razmazili, pa smo se usudili biti drastičniji u mnogim granama medicine', objasnila nam je Arjana Tambić Andrašević, iz Sekcije za kontrolu rezistencije na antibiotike, koja dodaje kako je danas teško zamisliti život bez antibiotika.

Vezani članci Ilustracija Kotač promjena: ''Ako želimo zaista biti spremni i otporni na sve događaje u budućnosti, bicikl nema alternative'' Ilustracija Je li hrana na hrvatskom tržištu sigurna? "Radi se na nekoliko zakona..."
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju