Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zlato je ponovo „IN“

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povoljne cijene i atraktivni proizvodi vratili popularnost darovima od zlata

Krizme, prve pričesti, vjenčanja i druge obiteljske svečanosti, uz radost svima koji su na njih pozvani, donose i veliko pitanje – što pokloniti slavljenicima? I dok je ranije sve više darova uključivalo novac ili tehnološke „igračke“ poput mobitela i tableta – odnedavno se primijećuje povratak tradicionalnom daru u ovakvim prigodama: zlatu. Razlog je, kako objašnjava voditeljica sektora odnosa s kupcima u tvrtki Auro Domus Bullion Market Andrea Posavec, uvođenje novih i atraktivnih proizvoda u prodajne asortimane, ali i znatno pristupačnije cijene zbog kojih se darovi u zlatu mogu kupiti već za 200 kuna.

- Doista velik interes vlada za našim „zlatnim karticama“, koje spajaju tradiciju darivanja zlata i modernog ruha posebno prilagođenima raznim prigodama – od vjenčanja, preko krizmi do rođendana ili rođenja djeteta. Uz to, jako se dobro prodaje i nakit, posebice otkako su naši klijenti primijetili da za dizajnerski nakit odličnog izgleda ne moraju izdvojiti puno novaca, objasnila je Posavec.

Naravno, razlike ima i među regijama – dok je u Dalmaciji možda popularniji nakit poput zlatnih lančića, u Slavoniji se darivaju dukati.

- Darivanje zlata dio je naše tradicije i povijesti, a razlog je taj što se sačuvala ta ideja da je zlato uvijek vrijedno i da mu vrijednost dugoročno uglavnom raste. To potvrđuju i podaci o kretanju cijena zlata, po kojima se u zadnjih dvadesetak godina vrijednost zlata utrostručila. Stoga ljudi koji žele pokloniti nešto što će se pamtiti uvijek biraju zlato, kazala je Posavec.

Tvrtka Auro Domus Bullion Market najveća je hrvatska kompanija specijalizirana za proizvodnju i prodaju proizvoda od zlata, a svoj asortiman stvara u suradnji s najpoznatijim svjetskim kovnicama kao što je, primjerice Argor Heraeus, službena švicarska kovnica plemenitih metala duge tradicije.

Njihovi proizvodi mogu se naći u više od 160 trgovina Auro domusa, a sve informacije mogu se dobiti putem info-telefona 0800 510 510 ili internetskih stranica zlatna-stednja.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene