Obavijesti Video Pretražite Navigacija
90% manje prašine!

VIDEO Ovako izgleda rušenje zgrade IZNUTRA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski građevinski radnici ruše neboder u isto vrijeme dok se nalaze u njemu. Novi je to način uklanjanja visokih građevina, za koji stručnjaci kažu da je sigurniji.

Zgrada Grand Prince Hotel Akasaka u lipnju 2012. godine bila je visoka 139 metara. Ali, malo po malo, postajala je sve niža i niža. Na ovako inovativan način zgrada bi u potpunosti trebala nestati do ovog proljeća.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Model demoliranja nazvan Tecorep (Taisei Ecological Reproduction System), brži je i sigurniji za radnike, više odgovara građanima i bolji je za okoliš, izvijestio je The Japan Times. 'To je kao da imate tvornicu za rastavljanje na vrhu zgrade', rekao je Hideki Ichihara, voditelj razvojne tehnologije za Taisei Corp.

>> Sad je vidiš, sad je ne vidiš...

Rad u skladu s Tecorepom ograničen je na unutrašnjost zgrade, smanjuje stvaranje prašine za 90 posto i buku za oko 20 decibela. Stanovnici Tokija jedva da su išta čuli prilikom njezine dekonstrukcije.

Na ideju postupnog uklanjanja zgrade umjesto rušenja eksplozijom, a potom raščišćavanja prašine, betona i čelika, Ichihara i njegov tim došli su kada su zaključili kako Tokiju treba novi pristup rušenju zgrada.

Mnoge zgrade više od 100 metara u sljedećih nekoliko desetljeća morat će se srušiti i to će se činiti upravo ovako. 'Mislili smo kako je uistinu moguće da se na siguran način rastavi zgrada', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene