Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

21. stoljeće, zasigurno je stoljeće velikog tehnološkog napretka. U dosezanju što većih mogućnosti u borbi s konkurencijom, tvrtka Google učinila je veliki iskorak.


U trenucima kada je vrijeme dobilo jednu sasvim novu značajku i kada je, zbog ubrzanom načina života, mogli bismo reći, postalo luksuz i najtraženija stvar ovih dana, Google je ponudio rješenje.

Vezani članci Slika nije dostupna Šef odjela za privatnost u Googleu poginuo na Mount Everestu Slika nije dostupna Traži se djevojka! I to ne bilo koja

Dostavni dronovi, najnovija su tehnološka inovacija na pordučju transporta stvari. Za ove dronove ne traba ljudska ruka, njima se upravlja kompjuterski, preko mreže.

Video kojeg su objavili na svojim službenim stranicama prikazuje ideju koja je zaživjela, kako izgleda u praksi. Tako australski farmer, preko telefona naruči paket hrane za pse, a već za nekoliko trenutaka, paket se spusti u njegovo dvorište, piše Sky News.

Konkurencija Microsoftu i Googleu: Kinezi razvijaju vlastiti operativni sustav

Googlovi dronovi koriste satelitsku navigaciju uz pomoću koje se određuje ruta putovanja, preračunava vrijeme dostave i određuje dostavna točka.

Ovaj projekt nazvan je 'Google Wing', a u videu, njegovi projektanti govore kako nije izgledno da će se ovakva vrsta dostave razviti u skorijoj budućnosti, no napominju kako su na dobrom putu ostvarenja svojeg cilja.

'Još su godine i godine pred ovim projektom, prije njegpva završetka, no ovo je njegov početak, prototip iza kojeg stojimo', kazao je Nicholas Roy, projektant Google Winga.

Projekt Google Wing je najnoviji rezultat rada Google 'X' laboratorija koji navodno rade na prototipu automobila koji ne treba vozača. Jedva čekamo vidjeti što su nam još pripremili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook