Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKTIVNA HRVATSKA

Tisuće malih sportaša dolaze u Rovinj, Poreč i Pulu

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +0 PR Galerija 1/5 >>
Tisuće mladih nogometaša, rukometaša i tenisača ovog proljeća dolaze u Istru. Okupit će ih projekt Snaga djece u pokretu, čije će se šesto izdanje od 16. do 20. travnja održati u Rovinju, Puli i Poreču.

 Projekt koji će privući više od 3000 djece iz 9 zemalja pokrenula je Akademija zdravog življenja sa ciljem popularizacije dječje sportske aktivnosti.

Pročitajte i ovo PR Aktivna Hrvatska "Bez straha nema hrabrosti" PR Aktivna Hrvatska Brojni Dubrovčani vježbali na jubilarnom treningu Aktivne Hrvatske

Središnji događaj projekta je turnir Croatia Trophy. Sportaši i sportašice u dobi od 9 do 17 godina, raspoređeni u 150 ekipa natjecat će se na turniru, ali i što je važnije, sklapati nova prijateljstva kroz sport. Barcelona, Viborg Danska, Celje Pivovarna Laško Slovenija i Dinamo samo su neki od poznatih klubova čiji su mališani zaigrali prijašnjih godina na turniru. Od ove godine nogometu i rukometu pridružuje se i novi sport, tenis. Projekt teži humanitarnom i socijalnom osvještavanju društva te razvoju pozitivnih sportskih osobina ali i međusobnog razumijevanja i prihvaćanja, bez obzira na različitosti.

PR PR

U sklopu Snaga djece u pokretu održat će se i jedan od turnira nogometne lige i rukometne lige za djecu s teškoćama u razvoju (Special Power League). Cilj ove lige jest promocija i podizanje svijesti o sportu i tjelesnim aktivnostima kod djece s teškoćama u razvoju. Na taj način, djeci s teškoćama u razvoju pružaju se nove mogućnosti u ostvarivanju potreba za sportskom aktivnošću i priliku za uključivanje u društvo. Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i brojnih hrvatskih sportskih klubova, a jedan od turnira održat će se upravo u Rovinju, od 16. do 20. travnja, paralelno s turnirom Croatia Trophy.

Edukativni dio projekta Snaga djece u pokretu namijenjen je odraslima. Simpozij na temu Edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju održat će se 17. travnja, a ima za cilj osposobiti zainteresirane liječnike, trenere, psihologe i roditelje za što kvalitetniji rad s djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Partner projekta je i sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska koja će 17. travnja održati zajednički trening na otvorenom za sve građane kao i posebnu radionicu Mentalnog treninga.

PR PR

Projekt se održava u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, Hrvatskim rukometnim savezom, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Istarske županije te gradovima Rovinjom, Pulom i Porečom. Svoju potporu projektu dali su i Zaklada Mateo Kovačić, JANAF, HEP, agencija ATI kao tehnički organizator te brojni drugi partneri projekta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene