Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivna Hrvatska

Brojni Dubrovčani vježbali na jubilarnom treningu Aktivne Hrvatske

PR
PR Foto: PR
Trening je započeo u ranim jutarnjim satima.

Brojni su se Dubrovčani odazvali pozivu sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska odradivši zahtjevan trening na tvrđavi Svetog Ivana. Jedna od najljepših lokacija, unatoč jakom vjetru, bila je posebno inspirativna za vježbače svih generacija.

„Veseli me što se treningu odazvao velik broj mojih Dubrovkinja i Dubrovčana. Mi smo sportski grad. Iako statistike govore da velik broj građana Hrvatske nije dovoljno aktivan, nama je dosta dva puta dnevno proći skalinama u gradu i već smo napravili dobar posao za naše tijelo!“ – govori dubrovačka kineziologinja Lukrecija Dragić.

Trening je započeo u ranim jutarnjim satima, a uz Lukreciju u timu Kineziološkog fakulteta iz Zagreba bili su Tina Živković i Patrik Kramarić. Program su vodile ambasadorice projekta Darija Mikulandra Žanetić i Renata Sopek.

PR PR Foto: PR

„Pozivam sve mlade u Hrvatskoj da što više vremena u tjednu izdvoje za neki oblik treninga. Mi sportaši znamo koliko dobrobiti daje redovna tjelesna aktivnost. Iznimno je važno da mladi shvate da nema alternative treninzima ako želimo biti zdravi!“ – istaknuo je vaterpolist dubrovačkog Juga Filip Kržić koji je projekt podržao uz kolegu Ivana Jurišića. Među vježbačima su bile i prvakinje Hrvatske u košarci ŽKK Ragusa Dubrovnik.

Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP. Trening u Dubrovniku se održao u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika te Društvom prijatelja dubrovačke starine.

Za treninge Aktivne Hrvatske možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr. Idući je Mentalni trening u Gornjoj Stubici 25. lipnja, u Splitu na Prokurativama vježbamo 9. srpnja, a trening joge je u Falkensteiner Resortu Punta Skala u Petrčanima 30. srpnja. Do kraja godine očekuju nas treninzi u Daruvaru, Osijeku i Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene