Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Baloni ujedno sadrže i propagadne letke u kojima se žestoko vriježaju Sjedinjene američke Države, ali i južnokorejska predsjednica Park Geun-hye.


Sjeverna Koreja nastavila je sukob s Južnom, međutim novost u toj priči kaže da su se u Pjongjangu dosjetili upotrijebiti "biološko oružje".

Vezani članci Kim Jong Un (Foto: AFP) "Moglo bi doći do katastrofe": Sjeverna Koreja upozorava na sve veću opasnost od rata Kim Jong Un (Foto:AFP) "Dragi vođa" dodijelio si novu titulu, susjedi neće biti sretni

Srećom, nije riječ o prvorazrednoj vojnoj krizi jer vojska Kim Jong-una svoje susjede sada gađa, vjerovali ili ne, izmetom!

Sjeverna Koreja je možda testirala komponente hidrogenske bombe, nije bila cijela

Tako barem u srijedu prenosi južnokorejski portal Korea Joongang Daily, čiji novinar ističe da pošiljke stižu u balonima te da su pune već iskorištenog toaletnog papira i opušaka.

Baloni u sebi također nose i propagandne letke u kojim se proklinju Sjedinjena Američke Države, baš kao i Park Geun-hye, južnokorejska predsjednica.

Prve takve pošiljke preko granice su počele stizati još prije mjesec dana, a čini da su bile odgovor na ideju južnokorejaca da maltretitraju svoje susjede lokalnom pop glazbom preko golemih zvučnika.

Drugačija odmazda: Uz granicu postavili zvučnike koji emitiraju kritike, ali i pop glazbu

Od tada stižu gotovo svakodnevno, no nisu počinile veću štetu. Dapače, tek se par pojedinaca požalilo kako su svoje automobile pronašli okupane fekalijama. 

Ideja o ratovanju pomoću balona zapravo je krenula s 'južne strane', a takvu vrstu nadmudrivanja osmislile su civilne južnokorejske udruge koje su svojedobno preko granice slale dolare, diskove i USB stikove pune video sadržaja pomoću kojih su širili "svoju stranu priče".