Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko biste procijenili brijaću britvicu napravljenu od meteoritskog metala i safira? Tvrtka Bright Light iz Portlanda U Oregonu procjenjuje takvu britvicu na preko 500.000 kuna.


Nikad neće zahrđati, nikad neće otupjeti, jednom riječju, trajati će vječno, tvrde iz Bright Lighta. Razlog tome je korištenje izuzetno rijetkog i najjačeg metala poznatog čovjeku - iridija.

Vezani članci PR Stiliziraj se, zaigraj i osvoji Playstation 4! Vesta, jedan od najvećih asteroida u Sunčevu sustavu, jednake je veličine kao angrit za koji se vjeruje da je izvor vode na Zemlji (Foto: NASA) Otkriveno: Kada se i kako voda pojavila na Zemlji

Spomenuta tvrtka napravit će samo 99 komada tih britvica, koje su nazvali 'Zafirro Iridium'. Drška je napravljena od meteoritskog metala iridija, a žileti od bijelog safira, koji je ioniziranim česticama naoštren tako da je debljina oštrice 5.000 puta manja od debljine ljudske dlake.

'Smatramo da smo napravili ogroman skok u kreiranju jedinstvenog proizvoda. Napravili su ga stručnjaci iz područja raketnog inženjeringa, nanotehnologije i fizike elementarnih čestica', zaključio je Hayden Hamilton iz spomenute tvrtke.