Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užarena kugla

VIDEO Meteor mu pao na kuću? U požaru potpuno izgorjela, poginuo pas: "Čuo se veliki prasak!"

Meteorit
Meteorit Foto: Screenshot/YouTube
Muškarac tvrdi da mu je meteorit pao na kuću te je spalio. Vlasti su potvrdile da je Procitin dom mogao stradati od udara meteorita.

Dustin Procita iz Nevade tvrdi da mu je meteorit uništio kuću te ubio psa. Muškarac je bio u domu s dva psa u petak u okrugu Nevada, oko 96 kilometara sjeveroistočno od Sacramenta, kada je čuo "veliki prasak" u inače mirnoj zajednici.

"Osjetio sam dim i otišao sam do trijema, koji je bio potpuno zahvaćen plamenom", rekao je Procita. Vatrogasna služba Penn Valleya primila je poziv o požaru oko 19:26. Uz pomoć kalifornijskog Odjela za šumarstvo i zaštitu od požara požar je obuzdan gotovo tri sata kasnije", rekla je glasnogovornica Cal Firea Mary Eldridge za NBC News.

U požaru je poginuo pas, a vatra je progutala kuću, prikolicu i kamionet.

Vlasti istražuju je li meteor mogao pasti s neba na Procitin dom. "To je potencijalni uzrok, ali je prerano da to potvrdimo", rekao je vatrogasni kapetan Clayton Thomas. 

"Mogu reći da su se tijekom incidenta mnogi ljudi obratili vatrogasnoj službi i rekli da su vidjeli potencijalni meteor koji je pao na to područje", rečeno je. 

Pročitajte i ovo Barica i meteorit Istražili smo Potraga za meteoritom koji je eksplodirao iznad Hrvatske: Ova žena tvrdi da joj je pao u dvorište, evo što kaže struka

Pročitajte i ovo Meteorit je prsnuo iznad Kube i rasuo se po kućama u dva grada (Foto: AFP) - 1 Zasad nema izvještaja o žrtvama Meteorit pao na zapadni dio Kube, uzrokovao jaku eksploziju i porazbijao prozore u dva grada

Nakon što je NBC objavio video kako s neba oko 96 kilometara od Sacramenta pada nešto što izgleda kao užarena kugla, vlasti su potvrdile da je Procitin dom mogao stradati od udara meteorita.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene