Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznad kanjona

Pogledajte kakav impozantan most Kinezi puštaju u promet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši most na svijetu i najduži most koji spaja dva tunela, izgrađen je u kineskoj provinciji Hunan, a za promet će se otvoriti krajem ožujka.

Dio mosta Aizhai , točnije njegovih 335 metra, prelazi kanjon Dehang, a glavni dio dugačak je 1.176 metara. Impozantan most s kojim se pohvalila kineska vlast, glavni je dio brze ceste Jishou-Chadong u Hunanu.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Marin Miletić, Marija Selak Raspudić "Pogrešno se izrazila" Raskol u Mostu? Miletić prozvao Selak Raspudić zbog izjave o pobačaju, ona mu odgovorila: "U najtežoj sam izbornoj jedinici"

Sastoji se od četiri prometne trake, po dvije za oba smjera, široke gotovo 25 metara, a najveća predviđena brzina kojom će se smjeti prometovani na njemu je 80 kilometara na sat, objavio je APTN.

>> Pogledajte najduže mostove na svijetu

Izgradnja mosta Aizhai započela je listopadu 2007. godine, a dovršen je krajem prošle godine. Ovaj je most bio privremeno otvoren za pješake tijekom ovogodišnjeg proljetnog festivala koji se održava diljem Kine u veljači. Graditelji su sada zaposleni s detaljima kojima će mostu dati još ljepši izgled, javlja CCTV.

Most Aizhai olakšat će promet u toj planinskoj regiji, gdje su prometni zastoji veoma česti budući da se vozila moraju kretati strmim cestama s mnogo zavoja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene