Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke po visini

Ovako najviši čovjek u SAD-u kupuje cipele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši muškarac u SAD-u krenuo je u potragu za valjanim cipelama, nakon što su liječnici zaključili da bi one bile jeftinije od stalnih operacija stopala.

Igor Vovkovinskiy visok je 2,3 metra, a ovaj je tjedan letio iz Minnesote do Massachusttsa kako bi stručnjaci uzeli mjere njegovih stopala. On naime, nosi broj 58 i izuzetno mu je teško pronaći cipelu koja mu odgovara, javlja AP.

Pomoć mu je ponudio proizvođač obuće Reebok u Cantonu. Međutim, prije nego je krenuo u potragu za odgovarajućom obućom, ovaj 29-godišnjak bio je podvrgnut 16 operacija u šest godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najviši čovjek na svijetu Životna ispovijest najvišeg čovjeka na svijetu Slika nije dostupna Titula seli u Tursku VIDEO: Novi div ima 2,5 metra, ne može bez štaka

>> Životna ispovijest najvišeg čovjeka na svijetu

'Bio sam zarobljenik svog vlastitog doma. Iako su mi odobrili da hodam, kamo da idem u cipelama u kojima me bole noge?', kaže Vovkovinskiy. Dodaje da je šteta koju su mu nanijele cipele koje nisu bile namijenjene njegovoj nozi, velika.

Zdravstveno osiguranje, pojasnio je, ignorira njegove molbe za pomoć radi subvencioniranja kupnje pravilne obuće. Nisu odgovorili ni na brojna pisma koja su im slali liječnici u kojima piše da bi bilo jeftinije izraditi mu cipele po mjeri nego podvrgavanje operacijama.

Reebok izrađuje ove cipele po cijeni od 12 do 20.000 dolara i trebat će im oko šest tjedana da izrade prototip za njegove cipele. On će ih probati, te će ih potom kompanija ugoditi kako bi dovršili proces proizvodnje.

Vovkovinskiy je rodom Ukrajinac, ali se preselio s majkom u Minnesotu kad mu je bilo sedam godina. U SAD je došao radi liječenja svog stanja naziva hipofizni gigantizam. Tada je bio visok 1,8 metara.

Rekao je da mu se život promijenio kada je započeo sa serijom operacija. Zbog njih je tri godine proveo u krevetu te se udebljao. Potom je pokrenuo kampanju na internetu tijekom koje je skupio 16.000 dolara da bi platio cipele izrađene po mjeri.

Rekao je da očekuje da će novac prikupiti za godinu dana. Međutim, interes javnosti za njegov slučaj bio toliko velik da je novac skupio praktično preko noći.

'Velikodušnost koju su mi ljudi iskazali je iznimna. Prikupio sam mnogo novca, gotovo dvostruko više od onoga što sam tražio kada sam osnovao fond. Nadam se da ću s ovim novcem moći imati cipele do kraja života', rekao je Igor.

Javio se i Reebok te mu ponudio pomoć besplatno. Vovkovinskiy kaže da će sa prikupljenim novcem osnovati fond kojim će plaćati cipele kada mu se ove potroše.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene