Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradavaju nokti, kosti, tetive...

Kurje oči su najmanje što možete dobiti od lijepe obuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moderna obuća slabost je svake žene, a skloni su joj – jer to diktiraju modni trendovi – i muškarci. No, noge se ne smije zanemarivati i treba ih njegovati jer signale iz njih osjeća cijeli sustav kostiju, ligamenata i mišića u našem tijelu.

Sve za ljepotu, reći će većina žena i godinama podnositi bolove koje im nanosi lijepa obuća. No, nakon što mine mladost i očaranost lijepom obućom, na naplatu dolaze dani ‘šminkeraja’. Prvi danak koji plaćaju sve, ali i svi oni koji su nosili neprikladnu i nekvalitetnu obuću vidljiv je na peti na koju se oslanja sva težina tijela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Režu prste - doslovce Groteskan trend u plastičnoj kirurgiji: Žele biti poput Pepeljuge Slika nije dostupna Muke po visini Ovako najviši čovjek u SAD-u kupuje cipele

Peta s naslagama zadebljale kože prirodni je nepoželjan jastuk koji je odgovoran za pogrešno hodanje. Što je više naslaga mrtve kože, hodat ćete nepravilnije, a sve će se to ‘linkom’ preko tetiva prenositi do kukova, kralježnice, ramena, vrata...

Kurje oči možete 'zahvati' uskoj cipeli i dugom nošenju. Riječ je o žuljevima koje ste zanemarili i stopalo nastavljali zlostavljati u pretijesnoj cipeli. Ovakve naoko bezazlene boljke mogu se zakomplicirati, zacrvenjeti i upaliti. Hallux valgus, deformacija zgloba iznad palca, mnogima stvara tegobe. Neki ga liječnici vezuju uz obuću, a neki uz rani artritis. Problem mogu biti i urasli nokti, a tada valja posjetiti dobrog pedikera.

Danak koji su barem jednom platili svi vodeni su žuljevi koje stvaraju oštri rubovi obuće, pa čak i prošlogodišnjih sandala, a svake vas godine nanovo iznenade kada iz zimske obuće naglo uskočite u ljetnu. No ne zanemarujte ih jer kada žulj pukne, nastaje otvorena rana, a vrlo je blizu tlu i izvoru infekcija. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene