Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jedem ih s umakom'

Opasan poremećaj: Djevojka ovisna o jedenju sapuna i spužvica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
21-godišnja Kerry Trebilcock ima neuobičajni problem s prehranom. Naime, jedino joj spužva i sapun daju osjećaj sitosti.

Mlada djevojka iz Cornwalla jede sapune i spužve, a do sada je pojela oko 100 sapuna i 4.000 spužvica za pranje. No, Kerry to ne radi iz šale i pokušaja obaranja rekorda već pati od stanja zbog kojeg ima veliku potrebu jesti hranu koja to nije. Taj se poremećaj naziva 'Pica', a ljudi koji ga imaju umjesto hrane konzumiraju razne stvari od metala do pijeska, čak i kredu, ugljen, električne žarulje i namještaj.

Pročitajte i ovo S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni PR oglas OKUSI SVIJETA

>> Fotografije hrane potiču osjećaj gladi

Sapun i spužvice Kerry zna umočiti u čaj i vruću čokoladu, ili ih začini senfom ili umakom za roštilj. Kuću nikada ne napušta bez užine, u plastičnu kutijicu uvijek stavi malo spužvice i umaka.

Kerryn problem javio se 2008. godine kada je tijekom odmora u Maroku pokupila parazitnu crijevnu infekciju, tzv. rudarsku glistu, piše odditycentral.com. Njezine prehrambene navike od tada su se pogoršale. U početku je imala potrebu samo za brzom hranom, no ni to je nije potpuno zadovoljavalo. Čak i nakon lazanja i sladoleda ona bi još uvijek bila gladna.

'Osjećala sam se kao čudak'

Kada je jednog dana vadila novu spužvicu iz omota primila ju je želja da je pojede. Kada ju je prožvakala uz pomoć vode osjećaj gladi napokon je nestao.

'Znala sam da samnom nešto nije u redu, no nisam nikome htjela ništa govoriti jer sam se osjećala kao čudak', rekla je. Kada je napokon skupila hrabrosti posjetila je liječnika koji joj je dijagnosticirao Picu i rekao joj da bi joj probavni sustav mogao bit ozbiljno oštećen. Ipak, za njezin oporavak ima nade. Konzumaciju spužve i  sapuna je smanjila, a jede ih uz normalan obrok. 'Jednog ću dana ovo pobijediti i moći se okupati bez osjećaja gladi', rekla je optimistična Kerry.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene