Uzevši u obzir promjene na tržištu i okruženju kao i slabosti postojećeg vizualnog identiteta kao što su vizualna neusklađenost, neprepoznatljivost dijela brendova itd., prošle je godine definiran novi vizualni identitet Hrvatske Lutrije.

Galerija


 Za neke od grupa igara implementacija je započela još u 2019.g.: Cro Casino, Cro Clubovi i Cro Bet te novi vizuali društveno odgovornog priređivanja i oznaka rizičnosti igara, a tijekom ove godine predstavljen je segment lutrijskih igara te korporativni segment-krovni logo te novi slogan. Cilj novog vizualnog identiteta je osnažiti percepciju o pravoj vrijednosti, važnosti, snazi i kvaliteti Hrvatske Lutrije te omogućiti kompetitivan nastup u javnosti i na tržištu kroz četiri glavne poruke: modernizacija i odrastanje (igre su za +18), snažna emocija i emotivna povezanost kroz novu viziju (sretnija i razigranija Hrvatska), diferencijacija od konkurencije i ispravno pozicioniranje svih segmenata/grupa igara.

PR
PR (Foto: Promo)

Vezani članci Igranje Lota nekome se dobro isplatilo (FOTO: Profimedia) Jedan je Hrvat bogatiji za gotovo milijun kuna: Sretni igrač lota ovu godinu neće pamtiti samo po koroni PR ….a igre na sreću imaju ih 10!

Kod svih igara na sreću dominiraju kružni oblici, krugovi, kuglice, lopte, zaokruživanje, žetoni, rulet itd. kao geometrijski oblici. Krug se kao oblik pojavljivao u svim iteracijama vizualnog identiteta Hrvatske Lutrije u povijesti, od 1973. do danas. S obzirom na to da se vizualni identiteti igara na sreću najčešće temelje na obliku kruga, u tom je smjeru izrađen i novi logo Lutrije – iako više nema bubamare s točkicama, zadržani su krugovi, odnosno točke kao osnova dizajna za sve ostale elemente.

Novi znak sastoji se od triju krugova u kompoziciji koja „vuče“ gore naglašavajući okrenutost budućnosti, a znak je maksimalno simplificiran i time pogodan za sve aplikacije. Tri kruga označavaju različite vrste igara na sreću koje Hrvatska Lutrija priređuje (prva skupina: lutrijske igre; druga skupina: igre klađenja; treća i četvrta skupina, kao srodne skupine: igre u casinima i igre na sreću na automatima). Tri kruga suptilno podsjećaju na uzorak hrvatskih kvadratića koji su prepoznatljivi u cijelom svijetu.

PR
PR (Foto: Promo)

Hrvatska Lutrija je svjesna važnosti i potrebe većeg osvještavanja javnosti i osobnog utjecaja na unapređenje kvalitete života, društva, promoviranja pravih vrijednosti i vraćanja u zajednicu. Upravo tu poruku prenosi i kroz novi slogan Dodir sreće – sreća često dotakne dobitnike, ali kroz njihovu igru i svaku uplatu, sreća dotakne i brojne članove našeg društva i zajednice.