Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki novinari su na društvenim mrežama otkrili Saudijcima detalje o životu njihove kraljevske obitelji o kojoj su do sad vrlo malo znali. I sad traže još!


Barack Obama prošli je tjedan bio u službenom posjetu Saudijskoj Arabiji. S njim su u tu zemlju, dakako, stigli i brojni predstavnici sedme sile. Iako zaštitari kralja Abdulaha isprva nisu dopuštali pristup novinarima ipak im je bilo dozvoljeno snimati prvih 30 sekundi bilateralnog sastanka.

Vezani članci Slika nije dostupna Uskoro skidanje tajne oko napada 11. rujna Slika nije dostupna Obama putuje u utorak u Rijad

Neki su novinari, ni ne sluteći, Saudijcima otkrili vrlo rijedak uvid u život njihove kraljevske obitelji. Loristeći Twitter, danas vrlo raširen novinarski alat, postavljali su fotografije iz kraljevske palače pa su Saudijci tako doznali i da je palača doista optočena zlatom, te da njihov kralj, inače u devedesetim godinama života, diše uz pomoć boce s kisikom.

FOTO Lijepo je ovo vidjeti iza Baracka Obame

I dok su potezi ovih novinara kod dijela Saudijaca izazvali negodovanje, mnogi drugo poželjeli su još fotografija ne bi li dobili detaljniji uvid u život kraljevske obitelji o kojoj vrlo malo znaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook