Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarni uzorci

FOTO Doznajte što je OVO i čemu služi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čim se nekakva bizarnost uoči na Google Maps servisu, mnogi odmah pomisle kako se radi o nekoj špijunskoj tajni, ili sličnom. Jedna takva bizarna struktura primjećena je u Arizoni, a podsjeća na slovo 'F' okrenuto ulijevo.

Ono što vidite na priloženoj fotografiji su 'mete za zračno kalibriranje optičkih sustava', a diljem SAD-a takvih je 'meta' napravljeno na desetke, u različitim veličinama i oblicima. Sve su napravljene u periodu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a služile su za testiranje zračne fotografije i optičke opreme letjelica za nadziranje velikog prostora, u koje spadaju i špijunski zrakoplovi.

Pročitajte i ovo Bolnica - 3 SUMNJIVA SMRT ''Bile su zdrave i sretne'': Sestre otišle umrijeti u Švicarsku, obitelj u šoku Nekontrolirana rotacija prilikom spašavanja helikopterom (Foto: Dnevnik.hr) morali joj dati lijekove Ovo je snimka dana: Helikopterom htjeli spasiti 75-godišnju planinarku pa jadnicu brutalno izvrtili k'o na ringišpilu

>> Objavljena nova karta Sjeverne Koreje s ucrtanim radnim logorima

Uzorci koje vidite napravljeni su bijelom bojom na tamnom asfaltu i to u ponavljanjima od tri pruge ili bijelih kvadrata.

Isto testiranje se koristi i dan danas kako bi se utvrdila jačina rezolucije mikroskopa, teleskopa, kamera i skenera. Velika većina tih uzoraka nalazi se u američkoj pustinji Mojave u Kaliforniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene