Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ferrero Grupa nastavlja investirati u Turskoj i u uzgoj lješnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ferrero Grupa, jedan od tržišnih lidera konditorske industrije, nastavlja jačati svoju prisutnost na tržištu lješnjaka kako bi jamčila i dodatno poboljšala kvalitetu vodeće sirovine koja daje jedinstven okus njezinim brojnim glasovitim proizvodima, kao što su Nutella, Ferrero Rocher i Kinder Bueno.

U skladu s time, Ferrero Grupa preuzela je 100-postotni udio u Oltan Grupi, koja je u obiteljskom vlasništvu. Oltan Grupa vodeća je grupacija u svijetu za nabavu, preradu i prodaju lješnjaka, s godišnjim prometom iznad 500 milijuna američkih dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čarobne dekorativne ideje za blagdansko vrijeme Slika nije dostupna Nakon tragične smrti Tragično poginulog 'kralja čokolade' zamijenit će njegov mlađi brat

Sa sjedištem u Trabzonu u Turskoj, Oltan Grupa je aktivna širom glavnih područja za uzgoj lješnjaka ima pet pogona za proizvodnju, odakle izvozi u Europsku uniju i na druga glavna tržišta diljem svijeta.

Sporazum još uvijek čeka konačno odobrenje nadležnih regulatornih vlasti.

Ovim preuzimanjem promicat će se društveno odgovorno sudjelovanje Ferrera u razvijanju održivih poljoprivrednih praksi, koje je već aktivno u Turskoj kroz namjenski program pod nazivom Ferrero Farming Values (FFV). Ovo se temelji na posebnim načelima i usmjerava se uglavnom na unaprjeđenje znanja svih uzgajivača i poboljšanje njihove mogućnosti za povećanje prihoda.

Obostrani interesi između Ferrerova dugoročnog pristupa ulaganju koji je usmjeren na kvalitetu te Oltanove povijesne, vrijedne i snažne prisutnosti na turskom tržištu lješnjaka u budućnosti će predstavljati iznimnu priliku za održiv i istaknut razvoj uzgoja lješnjaka u Turskoj.

 

U Luksemburgu, 16. srpnja 2014.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene