Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čovjek-pauk?

Evo kako usisavače koriste 'superheroji'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odijela i instrumenti 'superheroja' ne postoje samo na filmskim platnima, a jedan takav predstavio je tim studenata sa Sveučilišta Utah u SAD-u.

Svoj uradak nazvali su 'Vertical Ascender', a zapravo se radi o odijelu koje na leđima ima dva usisavača te cijevi spojene za usisnike dizajnirane s rukohvatima, koji se 'lijepe' na zidove pomoću vakuuma, prenosi Wired.

Pročitajte i ovo Marinci u Splitu - 4 Nemaju limita Američki mornari u Splitu: "Dođemo i trošimo puno novca na kopnu jer smo dugo na moru, želimo se što više zabaviti" Američki F-16 avion se srušio Drama na nebu: Amerika digla borbene avione u lovu na mali zrakoplov. "Tlo je podrhtavalo, sve se treslo"

jedina mana, ali ne mala, ovog posebnog odijela, koje je zainteresiralo američku vojsku i koje je studentima donijelo nagradnih 50.000 dolara, jest prevelika buka koju proizvode usisavači.

Njihovo superodijelo sposobno je podnijeti težinu od oko 150 kilograma, no pravi izazovi su tek pred njima. Da b i dobili nagradu i od 100.000 dolara, tim mora odijelo učiniti manjim, lakšim i drastično smanjiti razinu buke koju proizvodi.

No, kako radi uživo, možete pogledati u priloženom videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene