Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan eksperiment

Biste li vi ponjušili traperice koje nisu oprane 3 mjeseca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biste li se usudili ponjušiti prljave traperice koje nisu oprane 3 mjeseca? Ako vam se i sama pomisao na to čini odvratna što li ćete reći na to da će se u ožujku u Nacionalnoj galeriji u Melbourneu održati izložba čak 30 takvih traperica...

Neobična kolekcija prljavih traperica je rezultat eksperimenta koji je napravila Tullia Jack. U želji da dokaže kako ljudi prečesto peru svoju odjeću regrutirala je 30 volontera da 3 mjeseca pet dana u tjednu nose iste traperice bez pranja. Izabrala je 30 muškaraca i žena u dobi od 18 do 56 godina, piše Adelaide Now.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rizik u kupovini Treba li prati namirnice? Evo zašto je opasnije meso i sladoled držati izvan doma tri dana, nego ga spremiti u hladnjak nakon kupovine Slika nije dostupna Servisni savjetnik Dokazano u praksi: Činjenice o prljavom automobilu koje sigurno niste znali

'Ne prati traperice nije ni približno toliko loše kako zvuči', tvrdi studentica dizajna. 'Zaista ne morate prati odjeću toliko često kao što mislite. Mrlje dođu i prođu, jednostavno se 'iznose'. Sve ove traperice ne smrde. Samo mirišu po ljudima koji su ih nosili'.

Rezultati njezina eksperimenta s prljavštinom bili su prilično različiti. Najočitiji su naravno, ušteda vode, deterdženta za pranje rublja i električne energije. No, to nije sve. Polovica volontera, koji su svaki dan sve vezano za traperice zapisivali na Facebooku, imala je 'krizu' između 3. i 6. tjedna. Nisu željeli više nositi te traperice. No, ta je faza prošla i nakon tri mjeseca nošenja čak je 15 volontera željelo nastaviti nositi prljave traperice. Otkriveno je i da muške traperice, u usporedbi sa ženskima smrde - manje!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene