Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S kopna na...

Slavonci pakiraju putne torbe, doznajte zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska sezonskih radnika i ove će se godine iz Slavonije zaputiti na more.

Samo iz Osijeka oko 3.000 radnika otići će na obalu. Natječaji su već otvoreni. Uz klasična turistička zanimanja poput kuhara i konobara velika je potražnja za animatorima. Prilika je to za mlade.

Pročitajte i ovo Rujansko ljeto u Dubrovniku Rujan kao iz snova Idealno ljeto na samom kraju ljeta: Dobrim brojkama nadaju se i u listopadu Plaže prepune turista, ilustracija - 3 Više od milijun turista Unatoč paprenim cijenama, hrvatske plaže su pune turista: "Pogledam sunce, pogledam more, vidim valove i drugo mi apsolutno ništa ne treba"

Osječanka Verica Lekić već godinama svoj kruh zarađuje na moru. '14 godina u sezoni radim i dobro mi je za sada. Pošto u Osijeku nemam posla, a ovim sam zadovoljna za sad', rekla je Verica.

I dok se Verica priprema za svoju 15. sezonu, mnogim će Slavoncima ovo biti prva. Svake godine sve ih je više. 'Bolje i to nego da kod kuće sjedim. Što ću preko ljeta?', kaže Antonija Jakšetić, prehrambeni tehnolog.

NAJTRAŽENIJI sezonski poslovi!

Potražnja za sezoncima iz Slavonije je velika. Velika je potražnja i za turističkim animatorima. 'Traže ljude mlađe sa određenim znanjem, više jezika, određene vještine, ples', objašnjava Željko Bugarić, iz Zavoda za zapošljavanje u Osijeku.

I dubrovački se hoteli pripremaju za novu turističku sezonu. Svaki drugi sezonac ondje stiže s kontinenta. Najviše ih je iz Slavonije. 'Većinom su tu djelatnici koji se vraćaju iz godine u godinu. Oni su i prošli naše interne treninge da bi radili u skladu sa standardima svih naših hotela', rekla je Zrinka Marinović, glasnogovornica hotela u Dubrovniku.

Zadovoljni gosti- zadovoljni sezonci. 'Moja iskustva su dobra. Ima različitih mišljenja. Dosta je teško. Stariji više izdrže. Mlađi popuste', kaže Verica. Najteže je ipak sjediti kod kuće bez posla i plaće.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene