Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što činite da preživite sadašnjost i osigurate financijsku budućnost?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad kreditnog rejtinga SAD-a i rušenje vrijednosti dionica na svjetskim burzama potakle su i naše dioničare za rasprodaju. Na početku današnjeg trgovanja na zagrebačkoj burzi oba Crobexa pala su za više od 4 posto.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Ilustracija Disciplina pred izbore Sve stranke u Saboru objavile izvještaje o poslovanju: Podaci su zanimljivi

Promet na Zagrebačkoj burzi u startu je prešao 8 milijuna kuna što svjedoči u panici u dioničarskim redovima. Crobex je u minusu 4,56 posto, a Crobex 10 4,22 posto.

Taman kada su prve statistike počele pokazivati da se Hrvatska mišjim koracima izvlači iz krize, loše vijesti zapljusnule su nas iz vana. Pad kreditnog rejtinga SAD-a, pad vrijednosti dionica na svim relevantnim burzama ne miriše na dobro.

Ekonomski analitičar Guste Santini pesimisičniji misli da su pred nama još teža vremena. Navodi dva krivca za pad kreditnog rejtinga SAD-a i pad indeksa svih relevantnih burzi. Prvi je, tvrdi Guste Santini, deficit proračuna SAD-a, a drugi kriza eurozone. Zbog oba razloga tečaj švicarskog franka dodatno će rasti, zajedno s problemima građana koji su nosioci kredita u toj valuti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene