Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preskupo!

Uskoro stiže novi Appleov gadget: Pripremite nekoliko tisuća dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubitelji Applea željno iščekuju predstavljanje pametnog sata, no posljednje glasine kažu da bi iWatch mogao biti jako skup

Gotovo je sigurno da će Apple ove godine predstaviti dva nova iPhonea i nove modele iPadova, a brojne glasine kažu kako bi Tim Cook ove godine trebao predstaviti i još jedan gadget – pametni sat iWatch. U posljednje vrijeme sve više kompanija predstavlja pametne satove (od velikih mobilnih kompanija Sony i Samsung već su predstaviti dvije generacije ovih uređaja), no korisnici do sada nisu pokazali prevelik interes za ovim uređajima te mnogi vjeruju kako bi upravo Appleov sat mogao promijeniti ovu situaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stižu iPhone 6 i iWatch Kakvu senzaciju Apple priprema u utorak? Slika nije dostupna Velike najave Samsung i LG najavili nove pametne satove – stiže i iWatch!

Dolazi vrijeme pametnih satova: Evo kako će iWatch osvojiti tržište!

Naime, slično kao što je iPad pokrenuo tržište tableta, tako bi i iWatch mogao pokrenuti tržište pametnih satova, pri čemu će jedan od najvažnijih faktora koji bi mogli privući korisnike biti njegova cijena. Iz Applea, naravno, ne komentiraju ovakve glasine i nema nikakvih informacija o tome kada bi mogli predstaviti iWatch niti koliko će biti njegova cijena, a analitičari su do sada predviđali da bi ona mogla iznositi između 200 i 300 dolara.

No, posljednje informacije koje je objavio analitičar KGI Securitiesa Ming Chi Kuo razočarat će sve one koji s nestrpljenjem iščekuju novi Appleov gadget. On kaže kako bi najskuplji model iWatcha mogao koštati više tisuća dolara jer bi Apple veliku pozornost mogao posvetiti modnim detaljima na satu. Što se samih opcija iWatcha tiče, Chi Kuo kaže da će se sat isporučivati u dvije verzije s veličinama ekrana (navodno će to biti fleksibilni AMOLED ekrani) od 1,3 i 1,5 inča, imat će biometrijske opcije, podršku za NFC i bežično punjenje baterije, bit će jako tanak i lagan, a Apple bi ga trebao predstaviti tijekom trećeg kvartala – možda čak na rujanskoj konferenciji na kojoj je proteklih godina predstavljao nove modele iPhonea.

Evo kako izgleda novi Samsungov sat Galaxy Gear

Na Business Insideru napominju kako je ovaj analitičar do sada imao prilično točna predviđanja vezana uz Appleove novitete tako da bi i ove informacije mogle biti točne.

Ipak, s obzirom na trenutnu situaciju na ovom tržištu te da većina korisnika sigurno neće niti razmisliti o kupovini sata čija cijena iznosi više od tisuću dolara (za taj iznos možete kupiti iPhone i iPad), možemo očekivati da će početna cijena Appleovog sata ipak biti puno jeftinija, dok bi cijena nekih verzija namijenjenih 'modnom osviještenim korisnicima dubljeg džepa' zaista mogla biti jako velika.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene