Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvještaj iz Kölna

Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina"

Aktualno Galerija Marko Šepat - 1 Marko Šepat - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marko Šepat - 2 Marko Šepat - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marko Šepat - 3 Marko Šepat - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Šepat - 4 Galerija 1/4 >>
Ledena kiša i obilan snijeg napravili su kaos na jugu i zapadu Njemačke.

Jug i zapad Njemačke zahvatili su ledena kiša i obilan snijeg. Škole i vrtići u mnogim su mjestima zatvoreni, a sve je više i tvrtki koje su zaposlenicima ponudile rad od kuće. Otkazane su stotine letova te su građani pozvani da izbjegavaju nepotrebna putovanja.

Osim više desetaka sudara, noćas su brojna vozila ostala satima zarobljena na cestama. Crveni križ obilazio je duge kolone i promrzlim vozačima nudio tople napitke i deke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stiže u Sabor Što je smisao i cilj Zakona o hrvatskom jeziku? Plenković: ''Donosimo ga u pravo vrijeme''

O ovoj je situaciji u vijestima Dnevnika Nove TV izvijestio Marko Šepat, koji se nalazi u Kölnu.

"Stanje u Njemačkoj, barem u Kölnu, se sada normaliziralo. Jutros je bilo 0 stupnjeva, ali izašlo je sunce tako da se snijeg počeo otapati. Idućih noći temperatura će se kretati od -8 do -11 stupnjeva pa u ponedjeljak stiže velika promjena i temperature od 11-12 stupnjeva", rekao je.

"Velik je ovo šok za stanovnike Kölna. Dok su na jugu Njemačke navikli na ovakve zimske uvjete, u Kölnu i u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji nisu. Kažu mi stanovnici da ovakav snijeg već 10 godina ovdje nije pao", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijedlog zakona Za neke građane agonija traje više od 30 godina: Vlada ima plan za zaštićene najmoprimce i vlasnike

Sjeverna Rajna-Vestfalija po površini četvrta najveća njemačka pokrajina, ali je prva po broju stanovnika i ekonomskoj snazi.

"Prema nekim podacima, otkazano je oko 700 letova, ali najveći kaos bio je na cestama. Mi smo jučer krenuli iz Mannheima i do Kölna su nam trebala više od tri sata, a u nekakvim normalnim uvjetima put bi bio sat vremena kraći. Kako smo se približavali gradu, tako je stanje bilo sve gore", ispričao je Šepat.

"U Kölnu se snijeg više ne očekuje, ali je najavljen za ostatak pokrajine i meteorološka služba i dalje na snazi drži crvena upozorenja za određene dijelove zemlje", istaknuo je reporter.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene