Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobunjenici i snage sigurnosti

Žestoki sukobi na ulicama Damaska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žestoki oružani sukobi između snaga sigurnosti i pobunjenika izbili su u petak na ulicama sirijske prijetolnice Damaska, rekli su stanovnici i aktivisti, što je sve uobičajenija pojava u gradu koji se smatra uporištem predsjedničke vlasti.

Stanovnici četvrti Meze su rekli da se kriju u kućama zbog pucnjave koja se čuje izvana a jedan od stanovnika je rekao da je "pucnjava toliko glasna da misli da su neki meci pogodili kuću" i dodao da se boji izaći iz kuće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U nedjelju 55 mrtvih Najžešći sukobi u Damasku od početka pobune Slika nije dostupna Novi nemiri u siriji Prosvjedi protiv Asadovog režima, vojska otvara vatru

U prvim mjesecima 15 mjeseci dugog ustanka protiv predsjednika Bašara al-Asada Damask je bio čvrsto pod vladinim nadzorom dok su Asadove snage nastojale slomiti oporbu u drugim dijelovima zemje. Posljednjih mjeseci je u više četvrti došlo oružanih sukoba i bombaških napada.

Aktivisti su rekli da pobunjenici iz Slobodne sirijske vojske napadaju vojarne snaga sigurnosti u četvrti Meze. Ranije u petak je u predgrađu Damaska Kadsiji eksplodirao automobil bomba i ubio najmanje dvojicu pripadnika snaga sigurnosti, rekli su aktivisti. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene