Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za prvenstvo 2018.

Zakon o kojem se razmišlja: Zatvorenici bi mogli graditi stadione

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Takvih bi radnika-zatvorenika bilo oko četrdeset tisuća.

Ruski parlament razmišlja o donošenju zakona koji bi dopustio slanje zatvorenika u gradnju stadiona za svjetsko nogometno prvenstvo 2018., objavio je u ponedjeljak list Kommersant.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Uz ukrajinsku se krizu Rusija bori i s teškim gospodarskim problemima, ali ipak u europskome dijelu zemlje gradi šest stadiona za najprestižniji nogometni turnir.

Nacrt zakona dopunio bi ruski kazneni zakonik i dopustio da zatvorenici rade izvan zatvora, osobito na gradnji objekata za Svjetsko prvenstvo, kaže se u novinskome izvještaju.

VIDEO Snimljena pobuna u jednom od najopasnijih mjesta na svijetu

Takvih bi radnika-zatvorenika bilo oko četrdeset tisuća, a sadašnja im je prosječna dnevnica oko 220 rubalja ili tridesetak kuna, dodaje se.

Od tridesetih do pedesetih godina 20. stoljeća Rusija je iskoristila stotine tisuća zatvorenika, od sitnih kriminalaca do političkih zatvorenika za gradnju gotovo sve veće prometne i industrijske infrastrukture.

Ta je praksa postupno prestala otkako je početkm šezdesetih raspušten sustav zloglasnih radnih logora gulaga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene