Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Takvih bi radnika-zatvorenika bilo oko četrdeset tisuća.


Ruski parlament razmišlja o donošenju zakona koji bi dopustio slanje zatvorenika u gradnju stadiona za svjetsko nogometno prvenstvo 2018., objavio je u ponedjeljak list Kommersant.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Burne reakcije iz BiH na zakon o nijekanju ratnih zločina, Dodik zaprijetio: ''Republika Srpska treba odlučno iskazati svoj put ka samostalnosti'' Bespravna gradnja u Vruji - 1 Prikupljeno čak 8000 potpisa za zaštitu Vruje: ''Velika nam je želja da se više nigdje na našoj obali ne ponovi ovaj slučaj''

Uz ukrajinsku se krizu Rusija bori i s teškim gospodarskim problemima, ali ipak u europskome dijelu zemlje gradi šest stadiona za najprestižniji nogometni turnir.

Nacrt zakona dopunio bi ruski kazneni zakonik i dopustio da zatvorenici rade izvan zatvora, osobito na gradnji objekata za Svjetsko prvenstvo, kaže se u novinskome izvještaju.

VIDEO Snimljena pobuna u jednom od najopasnijih mjesta na svijetu

Takvih bi radnika-zatvorenika bilo oko četrdeset tisuća, a sadašnja im je prosječna dnevnica oko 220 rubalja ili tridesetak kuna, dodaje se.

Od tridesetih do pedesetih godina 20. stoljeća Rusija je iskoristila stotine tisuća zatvorenika, od sitnih kriminalaca do političkih zatvorenika za gradnju gotovo sve veće prometne i industrijske infrastrukture.

Ta je praksa postupno prestala otkako je početkm šezdesetih raspušten sustav zloglasnih radnih logora gulaga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook