Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijelomni trenutak

Za "mobitel slobode" joj nude čak 250 tisuća dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarka Hande Firat prva je uspjela doći do predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana i prenijeti njegovu poruku turskom narodu usred vojnog udara.

Hande Firat, turska novinarka koja je u subotu pomoću aplikacije FaceTime intervjuirala predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana usred puča, otkrila je u razgovoru za njemački Bild da je dobila ponudu od 250.000 dolara za svoj mobitel.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Slika nije dostupna Vojni udar Turska: U pokušaju puča sudjelovalo preko 8600 vojnika

Ponudu joj je poslao zasad neimenovani Saudijac, a aparat koji je "sve preokrenuo" u međuvremenu je dobio i nadimak "mobitel slobode".

"Da, mislim da je trenutak kada se Erdoğan uživo javio preko mog mobitela bio najvažniji moment koji je sve promijenio. Do tog trenutka nitko nije znao je li živ. No nakon što su svi čuli njegovu poruku u kojoj je zatražio od naroda da izađe na ulice i spasi demokraciju, došlo je do obrata. Doista sam uvjerena da to bio prijelomni trenutak", izjavila je novinarka CNN Turka,   

Firat je dodala da se kasnije više nije imala priluku čuti s turskim predsjednikom, ali i napomenula da su joj brojni građani poslali poruke zahvale, neki čak i cvijeće. "Primila sam jako puno poruka. Mnoge su stigle iz Saudijske Arabije, Egipta, Katara", kazala je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene