Aparat preko kojeg je odrađen intervju je dobio i nadimak 'mobitel slobode'
Aparat preko kojeg je odrađen intervju je dobio i nadimak 'mobitel slobode'

Novinarka Hande Firat prva je uspjela doći do predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana i prenijeti njegovu poruku turskom narodu usred vojnog udara.


Hande Firat, turska novinarka koja je u subotu pomoću aplikacije FaceTime intervjuirala predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana usred puča, otkrila je u razgovoru za njemački Bild da je dobila ponudu od 250.000 dolara za svoj mobitel.

Ponudu joj je poslao zasad neimenovani Saudijac, a aparat koji je "sve preokrenuo" u međuvremenu je dobio i nadimak "mobitel slobode".

"Da, mislim da je trenutak kada se Erdoğan uživo javio preko mog mobitela bio najvažniji moment koji je sve promijenio. Do tog trenutka nitko nije znao je li živ. No nakon što su svi čuli njegovu poruku u kojoj je zatražio od naroda da izađe na ulice i spasi demokraciju, došlo je do obrata. Doista sam uvjerena da to bio prijelomni trenutak", izjavila je novinarka CNN Turka,   

Firat je dodala da se kasnije više nije imala priluku čuti s turskim predsjednikom, ali i napomenula da su joj brojni građani poslali poruke zahvale, neki čak i cvijeće. "Primila sam jako puno poruka. Mnoge su stigle iz Saudijske Arabije, Egipta, Katara", kazala je.