Bračni par, ilustracija
Bračni par, ilustracija Foto: Getty Images

Britanci Phillip (78) i Patricia (88) vjenčali su se nakon 46 godina veze u sveučilišnoj bolnici u Coventryju na odjelu na kojemu se 88-godišnjakinja trenutačno liječi od COVID-a, piše Guardian.


Vjenčanje je održano pošto je zaposlenica bolnice Joanna Shakespeare na Twitteru zatražila pomoć pri traženju matičara, a zajedno s ostalim bolničkim osobljem prisustvovala je obredu te je uz kolege bila jedna od svjedokinja.

Jedna od liječnica Guardianu je rekla da je par planirao izreći sudbonosno da po završetku pandemije, no planove su izmijenili zbog pogoršanja Patricijina zdravstvenog stanja.

Glasnogovornik NHS-a je pojasnio: "Možda se nije radilo vjenčanju kakvo su zamišljali, no naše se osoblje jako potrudilo da bi ceremonija postala iskustvo koje neće zaboraviti. Bolničku smo sobu ukrasili, posudili smo prstenje, doveli medicinsko osoblje za djeveruše, no temelj svega je zapravo njihova bezvremenska ljubav. Ovo poslijepodne u našoj bolnici sigurno nećemo zaboraviti."

Vjenčanja za vrijeme pandemije Vjenčali se usprkos pandemiji pa se pohvalili kreativnim rješenjima

Mladen Grdović, Brankica Grdović (FOTO: Dino Stanin/PIXSELL) Pregled novih ljubavi i razlaza 2020. na domaćoj estradi: Za nekoga je bila kobna, a za nekog najsretnija godina

"Ovo je potresan podsjetnik na to da za vjenčanje nisu posebni ni crkveni zbor ni buketi, to je uspomena na trajnu vezu između dvoje ljudi." Svi zaposlenici Sveučilišne bolnice Coventry i Warwickshire Philipu i Patriciji poželjeli su sreću, a Joanna Shakespeare na Twitteru je napisala da je "jako sretna što je sudjelovala u organizaciji." Nakon što su vijest prenijeli brojni britanski mediji, a NHS objavio fotografije vjenčanja na Facebooku, tisuće građana čestitale su paru.