Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretresli nekoliko tema

Halo, Vučiću: Putin nazvao predsjednika Srbije, otkriveno o čemu su razgovarali

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski predsjednik Vladimir Putin (Foto: AFP)
Srpski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski predsjednik Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Nakon pobjede na parlamentarnim i predsjedničkim izborima Aleksandar Vučić čuo se telefonski s ruskim predsjednikom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj stranci SNS na uvjerljivoj pobjedi na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, priopćeno je iz Ureda predsjednika Srbije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Majke Srebrenice apeliraju: "Vučićeve prijetnje shvatite ozbiljno, hitno rasporedite NATO snage na granici" Tomislav Zigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatski zastupnik u Skupštini Srbije Vučić objavio Žigmanov ponovno dobio mandat u resoru srbijanske vlade: "Potvrda o mojem predanom radu"

Putin je Vučiću poželio sreću i uspjeh te napredak Srbije u narednih pet godina, uz uvjerenje da će Srbija i Rusija sačuvati istinski prijateljske odnose, navodi se u priopćenju, prenosi N1.rs.

Vučić je zahvalio na čestitkama i rekao da će Srbija nastaviti voditi politiku europskog puta, uz očuvanje iskrenih i tradicionalnih prijateljskih odnosa s Ruskom Federacijom.

Analizirali su i ekonomsku situaciju, energetiku i međusobnu trgovinsku razmjenu. Vučić je upoznao Putina s problemima s kojima se Srbija suočava prilikom uvoza sirove nafte. Zaključili su da ugovor za plin koji je imala Srbija istječe 31. svibnja te da treba pregovarati o uvjetima nabavke.

"Na kraju, predsjednik Putin je informirao predsjednika Vučića o događajima u Ukrajini i razlozima kojima se Rusija rukovodila za provođenje, kako je predsjednik Putin rekao, operacije u Ukrajini, a predsjednik Vučić se pozvao na predsjedniku Putinu već dobro poznate stavove Srbije i zaključke Savjeta za nacionalnu sigurnost, izrazivši nadu da će se sukob u Ukrajini okončati u najkraćem periodu", stoji u priopćenju, piše N1.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene