Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više nema ni najmanje naznake o upletenosti španjolskih proizvoda u epidemiju smrtonosnom enterohemoragijskom bakterijom E.coli u Europi, kazao je španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero.


'Jučer se jasno pokazalo da prema analizama koje je provela španjolska agencija za prehrambenu sigurnost nema ni najmanje naznake da podrijetlo te teške zaraze dolazi iz nekog španjolskog proizvoda', izjavio je Zapatero u intervjuu na državnom radiju.

Zapatero je najavio da će njegova zemlja tražiti 'odštetu' za štetu koju je pretrpjela njezina poljoprivreda. 'Volio bih jasnu reakciju Europske komisije, posebice u objašnjavanju koja su pravila igre u Europskoj uniji u ovakvim slučajevima', kazao je Zapatero, nakon što je nekoliko europskih zemalja zbog lažne uzbune prestalo kupovati španjolsko voće i povrće. 'Sad je pred nama zadatak, vrlo ambiciozan, vratiti što je brže moguće dobar ugled i tržište za sve španjolske proizvode', naglasio je. (Hina)

 

Vezani članci Provjereno: Prehrana Hrvata - 10 Kava, cigarete i pecivo za doručak! Hrvati su najdeblja europska nacija: "Većina pretilih ne jede pred drugima nego jede kriomice" Slika nije dostupna Misterij: Zašto E. coli napada uglavnom žene?
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju