Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv bivšeg francuskog premijera Dominiquea de Villepina pokrenuta je istraga zbog sudjelovanja u klevetanju i namjeri da se nanese šteta Nikolasu Sarkozyu uoči predsjedničkih izbora.


Villepinov odvjetnik Luc Brosollet potvrdio je da je protiv njegovog klijenta pokrenuta istraga zbog "sudjelovanja u javnom klevetanju".

Vezani članci Poplava Njemačka Njemački političar pod istragom: Bit će optužen za ubojstvo iz nehaja jer nije na vrijeme upozorio stanovništvo na poplave? Građani Sarajeva prosvjeduju na 4. godišnjicu smrti Dženana Memića - 4 Novi obrat u istrazi misteriozne smrti Dženana Mamića: Petero optuženih zbog sumnje da su prikrivali dokaze, među njima djevojka ubijenog mladića i njezin otac

Villepin poriče sudjelovanje u skandalu u kojem se Sarkozyevo ime pojavilo na listi uglednih francuskih poduzetnika i političara koji su navodno posjedovali strane bankovne račune na kojima su sjedale nelagalne uplate. Računi su navodno bili otvoreni u luksemburškoj banci s vrjednosnicama Clearstorm.

Prema francuskom zakonu, pokretanje istrage znači korak do podizanja optužnice i suđenja, ali ne implicira krivnju.