Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: U sukobima u Parizu ozlijeđena 21 osoba, uništena policijska postaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset i jedan policajac i vatrogasac ozlijeđen je u jučer navečer u silovitim sukobima s prosvjednicima koji su izbili nakon pogibije dvojice mladića u sudaru s policijskim automobilom u sjevernom pariškom predgrađu.

Petnaestogodišnjak i šesnaestogodišnjak afričkog podrijetla, koji su se predgrađem glavnoga grada Villiers-le-Belom, od središta Pariza udaljenom 20-ak km, vozili na motociklu, poginuli su u sudaru s policijskim automobilom, što je potaknulo val nasilja među lokalnim stanovništvom, uglavnom među mlađim osobama. Oni su palili automobile i garaže, napali dvije policijske postaje, od kojih jednu molotovljevim koktelima, zbog čega je u zgradi izbio požar, izvijestio je dpa.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

Policijska postaja u obližnjem Arnouvilleu potpuno je uništena u vandalskom napadu. Oko 50 do stotinu mladih prosvjednika porazbijalo je prozore na svim obližnjim dućanima i na željezničkoj postaji.

Pogibija dvojice tinejdžera u sudaru, čije okolnosti još nisu
rasvijetljene, potaknula je prosvjede lokalnih stanovnika zbog čega su intervenirali vatrogasci i policajci. Privedeno je sedam izgrednika.

Prema prvim podacima zapaljeno je 21 vozilo i 18 kontejnera za smeće, izvijestio je France presse.

Francuski su mediji danas izvijestili kako poginuli mladići nisu nosili kacige te da su vozili prevelikom brzinom. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene