Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset i jedan policajac i vatrogasac ozlijeđen je u jučer navečer u silovitim sukobima s prosvjednicima koji su izbili nakon pogibije dvojice mladića u sudaru s policijskim automobilom u sjevernom pariškom predgrađu.


Petnaestogodišnjak i šesnaestogodišnjak afričkog podrijetla, koji su se predgrađem glavnoga grada Villiers-le-Belom, od središta Pariza udaljenom 20-ak km, vozili na motociklu, poginuli su u sudaru s policijskim automobilom, što je potaknulo val nasilja među lokalnim stanovništvom, uglavnom među mlađim osobama. Oni su palili automobile i garaže, napali dvije policijske postaje, od kojih jednu molotovljevim koktelima, zbog čega je u zgradi izbio požar, izvijestio je dpa.

Vezani članci Sudar u Vukovarskoj ulici - 2 Krš i lom u Zagrebu: Sudarila se dva automobila, tri osobe prevezene u bolnicu: "Čuo se jak udarac, prolaznici su pružali pomoć" Slika nije dostupna Neredi i nasilje: Napadnuta predsjednička vila, zapaljeni autobusi, sukobi s policijom

Policijska postaja u obližnjem Arnouvilleu potpuno je uništena u vandalskom napadu. Oko 50 do stotinu mladih prosvjednika porazbijalo je prozore na svim obližnjim dućanima i na željezničkoj postaji.

Pogibija dvojice tinejdžera u sudaru, čije okolnosti još nisu
rasvijetljene, potaknula je prosvjede lokalnih stanovnika zbog čega su intervenirali vatrogasci i policajci. Privedeno je sedam izgrednika.

Prema prvim podacima zapaljeno je 21 vozilo i 18 kontejnera za smeće, izvijestio je France presse.

Francuski su mediji danas izvijestili kako poginuli mladići nisu nosili kacige te da su vozili prevelikom brzinom.