Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo u Haitiju

VIDEO: Nakon 70 sati spasili trudnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Haitiju je nakon gotovo 70 sati provedenih pod ruševinama spašena trudnica.

Iz ruševina dječje bolnice u Port-au-Prince 43-godišnju Jean Batiste izvukli su brazilski mirotvorci. Izvlačenje je snimila televizijska postaje TV Globo. Trudnica kaže da je radila u bolnici kao medicinska sestra u vrijeme potresa.

Pročitajte i ovo Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali" Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem"

Ekipa australske televizije Channel 7 pomogla je spasiteljima iz ruševine kuće izvući 18-mjesečnu djevojčicu, gotovo tri dana nakon što je potres devastirao tu zemlju. Baš u trenutku kad su pripremali snimanje intervjua ispred srušene kuće, tim Channela 7 začuo je malenu Winnie Tilin, kako plače, a plač je dopirao ispod ruševina njezinog bivšeg doma, prenosi AP. Djevojčicu je iz ruševina izvukao novinar Mike Amor i okrijepio ju vodom. Jedan od spasitelja na mjestu događaja, David Celestino, iz Dominikanske republike, nahvalio je djevojčicu i njezin nepokolebljiv duh te želju za životom, gotovo 68 sati nakon potresa i bez hrane i vode.

>> Na Haitiju do 200.000 poginulih, bande harače

>> VIDEO: Dramatične snimke spašavanja curice iz ruševina

'Bio je to vrlo emocionalan trenutak, a iskreno sam pomislio kako iz tih ruševina vadim vlastito dijete', rekao je Celestino. Ubrzo nakon što je spašena iz ruševina, djevojčicu je potražio i njezin ujak Frantz Tilin, koji je i sam pretražio ruševine dan nakon potresa, ali nije mogao pronaći nikog preživjelog. Malena Winnie preživjela je jer je uspjela pronaći zračni džep među ruševinama, kojeg je napravio kabinet, držeći na sebi srušeni zid. Winnie, je iz čitave tragedije izašla samo s par ogrebotina i dobrog je zdravlja, tvrde spasitelji, no njezini roditelji nisu imali tu sreću.

Spasili staricu nakon 48 sati

Spasitelji su u četvrtak, 48 sati nakon potresa, iz ruševina hotela Montana u Port-au-Princeu izvukli i 65-godišnju Sarlu Chand iz New Jerseyja. Preživjelu ženu pronašli su psi tragači, a ona je novinarima rekla kako je njezino zapomaganje netko čuo, no da se nije nakon toga vraćao. Dodala je kako se zgrada gotovo trenutno urušila, jednom kada se zemlja počela tresti.

Spasitelji vjeruju kako se ispod ruševina tog hotela nalazi oko 200 osoba, uključujući i nekolicinu UN-ovih djelatnika, no šanse za njihovo preživljavanje, u ovom trenutku, gotovo su nikakve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene