Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potres na Haitiju

VIDEO: Dramatične snimke spašavanja curice iz ruševina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci na Haitiju pod ruševinama dva dana nakon potresa pronalaze žive, ali teško ozlijeđene osobe. Jedna od njih je i 11-godišnja djevojčica.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan

'Iza mene, mogu joj čuti i glas, nalazi se 11-godišnja djevojčica. Priklještena je ispod ruševina, a volonteri joj kroz pukotine daju vodu. Razgovarao sam s njom, plače, boli je, užasno je uplašena. Otkrili su je tek danas, dva dana nakon potresa. Spasioci pokušavaju otkriti način kako je osloboditi. Razmišljaju da li da joj odrežu nogu da bi je oslobodili. Imaju anestetik, ali nemaju krv, pa je to veliki problem', rekao je reporter CNN-a koji uživo izvještava iz potresom pogođenog Haitija.

>> VIDEO: Gnjevni Haićani blokiraju ulice leševima

Mnoge se slične sudbine mogu naći pod tonama razrušenog betona. Tako CNN izvještava i o jednoj od osoba koja se nalazi pod ruševinama kuće sa svojim prijateljima, dvoje braće i majkom. Svi su poginuli osim njega. Spasioci sada pokušavaju doći do njega, ali on cijelo vrijeme plače i govori da želi umrijeti. Viče da su svi mrtvi te da i on također želi umrijeti. Kada su ga pitali što da mu daju da izdrži dok ga ne budu mogli izvući van, odgovorio im je da želi pištolj. Većina grada je uništeno. Tisuće tijela razbacana su posvuda. ‘Čuli smo da grade veliku masovnu grobnicu’, rekla je Licia Beror koja radi za centar ‘Real Hope For Haiti’. Više od 48 sati nakon katarstofe, desecima tisuća ljudi nedostaje hrana i voda. Crveni križ procjenjuje kako je poginulo oko 50.000 ljudi, a tri milijuna, trećina populacije, su ozlijeđeni ili bez doma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene