Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Najviši toranj na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burj Dubai, toranj koji se još uvijek gradi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, već sada je najviša građevina na svijetu. U subotu je bio visok 512 metara, a gotov će biti iduće godine, kažu izvođači radova.

Nekretnine Emaar, koje grade impozantnu građevinu, poslali su priopćenje za javnost u kojem su stoji: 'Burj Dubai je sada viša od Taipeia 101 na Tajvanu koji je s visinom od 508 metara od 2004. godine držao rekord najviše zgrade na svjetu.'

Pročitajte i ovo HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ilustracija Zima zima, zube ima Zimski uvjeti iznenadili mnoge: Kako se sa snijegom i hladnoćom nose europske zemlje u kojima su uvjeti ekstremni?

Zgrada u Dubaju trenutačno ima 141 kat, više nego ijedna druga na svijetu.

Rok dovršenja je iduće godine, a izvođači radova tvrde da će do tada zgrada biti najviša prema sva četiri kriterija koje je prepisalo Vijeće za visoke zgrade i urbane nastambe iz Chicaga.

Za izgradnju Burj Dubai ukupno će se upotrijebiti 330.000 kubičnih metara betona, 39.000 tona čelika i 142.000 kvadratnih metara stakla, rekli su službenici Emaara.

Njezinih 56 dizala vozit će brzinom od 1.75 do 10 metara u sekundi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene