Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pola sata bombardiranja

VIDEO: Najjači napad na Tripoli dosad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje tri osobe poginule su, a 150 je ranjeno u napadu NATO-a na Tripoli, rekao je glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim.

Agencije javljaju kako je riječ o najžešćem napadu NATO snaga na Libiju dosad te je u pola sata na Tripoli bačeno oko 20 bombi. 'Prema informacijama kojima raspolažemo tri su osobe poginule, a 150 je ranjeno', rekao je Ibrahim dodajući da je NATO izveo 'između 12 i 18 napada na vojarnu Nacionalne garde'. Vojarna je u vrijeme napada bila prazna, a većina žrtava su civili koji žive u blizini, rekao je Musa, kako prenosi France presse. NATO-ovi zrakoplovi, pod vodstvom Francuske, Britanije i SAD-a bombardiraju Libiju više od dva mjeseca otkako je UN dopustio uporabu 'svih nužnih mjera' zaštite civila od napada Gadafijevih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažne eksplozije NATO žestoko napao Libiju, pobunjenici zauzeli posljednji naftovod Slika nije dostupna Oprečne informacije Libija tvrdi da je pogodila ratni brod, NATO tvrdi da nije

>> SAD: Gadafi bi trebao otići s vlasti i iz zemlje

U ponedjeljak je američka državna tajnica Hillary Clinton na konferenciji za novinare u Londonu rekla kako SAD vjeruje da 'vrijeme radi protiv Gadafija te da on više ne može uspostaviti nadzor nad zemljom'. Francuska i Britanija najavile su u  da će razmjestiti borbene helikoptere radi preciznijih napada na Gadafijeve snage.

No, uporaba helikoptera nosi određeni rizik za NATO jer oni lete niže od zrakoplova i izloženiji su paljbi sa zemlje. Rušenje helikoptera moglo bi uvući i kopnene snage u operacije spašavanja. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene