Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odlučno za zaštitu civila'

SAD: Gadafi bi trebao otići s vlasti i iz zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski čelnik Moamer Gadafi trebao bi odstupiti s vlasti, ali i napustiti Libiju, stoji u priopćenju što ga je objavio američki State Department u povodu posjeta Bengaziju američkoga državnog podtajnika za Bliski istok Jeffreya Feltmana.

'SAD je odlučan u namjeri da zaštiti libijske civile i smatra da bi Gadafi trebao otići s vlasti i iz Libije', stoji u priopćenju State Departmenta. Feltman je u noći na ponedjeljak doputovao u Bengazi gdje se u ponedjeljak ujutro sastao s predstavnicima libijskih ustanika, među kojima i s njihovim čelnikom Mustafom Abdelom Džalilom.

'Posjet američkog državnog podtajnika još je jedan znak potpore SAD-a libijskom ustaničkom pokretu, legitimnom i vjerodostojnom sugovorniku, koji zastupa libijski narod', stoji u američkom priopćenju. Feltman bi iz Bengazija trebao otputovati u utorak.

To je prvi posjet dužnosnika tog ranga američke administracije Bengaziju. Krajem travnja republikanski senator John McCain posjetio je pobunjenički 'glavni grad te obećao pobunjenicima pomoć u oružju.

Američki predsjednik Barack Obama u petak je od zastupnika Kongresa zatražio potporu za nastavak vojnih operacija u Libiji. 'Unatoč tomu što više nismo na čelu operacija, američka potpora koaliciji koju vodi NATO i dalje je ključna za uspješnu realizaciju međunarodnih napora, čiji je cilj zaštititi civile od Gadafijeva režima', stoji u Obaminu pismu kongresnicima. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vođa pobunujenika izjavio 'Ako ode s vlasti, Gadafi u Libiji može odživjeti svoju mirovinu' Slika nije dostupna Pridružili se zapadu I Rusija smatra da Gadafi mora otići

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene