Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuli civili

VIDEO Aktivisti: 'Vojska bombardirala bolnicu na sjeveru Sirije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski vojni zrakoplovi bombardirali su jednu od glavnih bolnica na sjeveru zemlje koji je pod pobunjeničkim nadzorom, objavili su aktivisti koji imaju i videosnimku.

Jedanaestero civila poginulo je u tom napadu u mjestu al-Babu, 30 kilometara sjeveroistočno od grada Alepa, objavio je u oporbeni medijski centar Alepa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Slika nije dostupna Strašno KAD POMISLIŠ DA NE MOŽE GORE... Novi čin napada u Siriji izaziva zgražanje

>> Rusija: Još uvijek ima šanse za mir u Siriji

Videosnimke na postavljene na YouTube pokazuju muškarca koji iznosi tijelo djeteta iz bolnice. Drugi dječak leži na tlu, tijelo mu je prekriveno prašinom, a glava krvava. Posvuda su ruševine i uništeni klima uređaji. Medijski centar Alepa objavio je da su uništeni odjeli radiologije i hitne pomoći.

Sirijski avioni bombardirali su škole, bolnice i pekarnice, što su sve nelegitimne mete po ratnom pravu. Sukobi su u to zemlji počeli prije dvije i pol godine prosvjedima protiv četiri desetljeća vlasti Asadove obitelji. Dosad je ubijeno više od stotinu tisuća ljudi, a podijeljene svjetske sile ne uspijevaju zaustaviti nasilje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene