Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Jaka oluja u Srbiji

Veliko nevrijeme u Beogradu: Poplavljeni dječji vrtići, zarobljeni tramvaji, 6000 kućanstava bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilne padaline koje su pogodile Beograd, stvorile su probleme u velikom broju gradskih kvartova.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na lokalnu pojavu jakih pljuskova s tučom i olujnim vjetrom koja će potrajati do utorka.

Pročitajte i ovo Problemi na obali Nevrijeme poharalo obalom Problemi na obali: Pijavica, olujni vjetar, iščupana stabla, naselja bez struje - "Najgore su prošli opatijsko područje i područje Lošinja" NE Krško obilne kiše Iz nuklearke Krško poslali obavijest zbog nabujale Save: "Osoblje je u stanju pripravnosti"

Prema prognozi, i u ponedjeljak će biti promjenjivo oblačno i nestabilno, mjestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Beograd se pokušava oporaviti od snažne oluje koja je u nedjelju poharala taj grad. Na terenu su beogradski vatrogasci, aktiviran je i tim za ispumpavanje vode s pumpama velikog kapaciteta.

U noći na ponedjeljak održan je sastanak Kriznog stožera Skupštine grada Beograda, piše RTS.

Priopćeno je da je 20 dječjih vrtića poplavljeno. Uz to, 6000 kućanstava ostalo je bez struje.

Autocesta je na sat vremena bila blokirana zbog ogromne količine vode, a gradske ulice u pojedinim trenutcima izgledale su kao nabujale rijeke.

Spašeno 12 osoba

Tim za izvanredne situacije izašao je na 37 intervencija. Iz poplavljenih objekata spašeno je 12 osoba.

Zbog velike količine padalina, blokiran je tramvajski promet. Dio tramvaja ostao je blokiran na potopljenim okretištima, dežurne službe ih pokušavaju izvući.

Beogradski gradonačelnik Zoran Radojičić kazao je da je lijeva strana Dunava i dalje kritična te da su sve hitne službe bile cijelu noć na terenu. Na nekim područjima je u samo 45 minuta palo do 100 litara vode po kvadratnom metru.

Ekipe na terenu kopaju dodatne kanale za odvodnju i saniraju nastalu štetu. Prema riječima gradonačelnika Beograda, trenutno ne rade četiri trafostanice, a u noći na ponedjeljak ih je bilo u kvaru čak devet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene