Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasnutim pokoljem

Užasnuta Njemačka traži Assadov odlazak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka vlada je rekla u petak da je 'užasnuta' novim pokoljem u Siriji i ponovo je zatražila odlazak predsjednika Bašara al-Asada istaknuvši pri tome 'posebnu odgovornost' Rusije.

'Njemačka vlada je užasnuta ovim novim pokoljem', rekao je glasnogovornik vlade Steffen Seibert na redovitoj tiskovnoj konferenciji glasnogovornika ministarstava u Berlinu.

'Opet je velik broj, barem 80 ljudi ubijeno, među njima ima puno žena i djece. Neki su ubijeni okrutno, moramo to reći', kazao je.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a

>> Annan pozvao Vijeće sigurnosti UN-a na veći pritisak na Siriju

Nepuna dva tjedna nakon pokolja u Huli koji je izazvao osudu međunarodne zajednice, oporba i sirijska nevladina organizacija optužili su snage vjerne režimu za još jedan pokolj u srijedu u Al Kubeiru, u pokrajini Hami, u središtu zemlje. No režim je opovrgnuo da se zločin dogodio.

'Svaki čelnik koji dopušta takve čine u svojoj zemlji gubi svaku legitimnost', istaknuo je Seibert.

Glasnogovornik njemačke vlade usto je naglasio 'posebnu odgovornost' Rusije, vjernog saveznika predsjednika Asada, u UN-ovu Vijeću sigurnosti. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene