Pijanist na granici
Pijanist na granici Foto: DNEVNIK.hr

Na graničnom prijelazu Medyka u Poljsku dnevno dolaze stotine tisuća Ukrajinaca bježeći od ratnih strahota. Umjesto pucnjeva i bombi dočekuje ih zvuk glasovira kao dobrodošlica, muzika kao lijek i utjeha.


Rijeke volontera sa svih strana svijeta dočekuju izbjeglice koji iz Ukrajine u Poljsku ulaze preko graničnog prijelaza Medyka s kojega se za Dnevnik Nove TV javila reporterka Sanja Jurišić.

Tugu i bol ljudi koji su morali gotovo sve ostaviti iza sebe i krenuti u veću ili manju neizvjesnost teško je ublažiti, ali u nadi da će ipak moći pomoći i barem malo im odagnati crne misli, na graničnom prijelazu dočekuju ih volonteri i jedan pijanist.

Umjesto pucnjeva i bombi zvuk glasovira utješna je dobrodošlica ukrajinskim izbjeglicama na granici Poljske i Ukrajine.

Sanja Jurišić Očaj i tuga na graničnom prijelazu: "Susreli smo i jednog Hrvata koji tu danima kuha za izbjeglice"
Ukrajinski vojnik, ilustracija Ukrajina optužila Rusiju da je u napadima koristila fosforne bombe: "Neopisiva patnja i požari!"

''Danima jedan pijanist uveseljava izbjeglice koji dolaze u Poljsku'', kazala je Jurišić javljajući se za Novu TV dok su se čuli zvuci glasovira, a svira ga Nizozemac koji inače živi u Njemačkoj.

''Kad izbjeglice dođu, prvu im ruku pružaju sa svih strana volonteri sa svih strana svijeta – iz Engleske, Škotske, naišli smo na Hrvata koji ovdje danima kuha za izbjeglice, a u utorak kreće put Ukrajine nositi humanitarnu pomoć'', kazala je Jurišić i istaknula kako ''svi oni kažu da im je drago da se ovdje rodila ljubav i solidarnost za koju žele da zamijene svu tu silnu tugu i bol''.

Više o ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >> OVDJE


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju