Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poslano priopćenje

Ukrajinski ministar otkazao posjet Francuskoj "iz sigurnosnih razloga"

Rustem Umerov
Rustem Umerov Foto: Afp
Rustem Umerov, ukrajinski ministar obrane, trebao se naći s francuskim ministrom Sébastienom Lecornuom u Francuskoj, ali je posjet otkazao. Umjesto toga će održati videokonferenciju u četvrtak.

Ukrajinski ministar obrane Rustem Umerov otkazao je planirani posjet Francuskoj u četvrtak "iz sigurnosnih razloga", objavilo je francusko ministarstvo oružanih snaga u priopćenju u srijedu.

Umerov i njegov francuski kolega Sébastien Lecornu umjesto toga održat će videokonferenciju u četvrtak. Očekuje se razgovor o pokretanju "topničke koalicije" s ciljem jačanja Kijeva u ratu protiv Rusije.

Ova koalicija, predvođena Francuskom i Sjedinjenim Državama, jedna je od komponenti Kontaktne skupine za obranu Ukrajine (UDCG, također poznate kao Ramstein grupa), koja okuplja više od 50 zemalja na strani Kijeva u ratu protiv Rusije.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u naselju Borovci u općini Kula Norinska u Borovcima Susjedi šokirani tragedijom kod Metkovića: Nakon svađe ubio brata

Toj topničkoj koaliciji sastavljenoj od 23 države "svrha će biti koordinacija napora za pomoć Ukrajini da uspostavi topničke snage prikladne za potrebe protuofenzive i njezine buduće vojske, kratkoročno i dugoročno", priopćilo je ranije francusko ministarstvo oružanih snaga.

Pročitajte i ovo Ilustracija U kritičnom je stanju Dobio metak u glavu pa prehodao dva kilometra do prijateljeve kuće: Tučnjava eskalirala zbog svađe oko žene

Ministri Lecornu i Umerov planirali su u četvrtak poslijepodne posjetiti industrijsko postrojenje tvornice Nexter u Bourgesu koja proizvodi haubice Caesar od interesa za Kijev. Također su trebali posjetiti proizvođača projektila MBDA u Selles-Saint-Denisu na istočnom rubu Pariza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene