Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoke borbe

Ukrajinci napredovali u blizini Bahmuta: "Iskoristili smo činjenicu da neprijatelji ne poznaju područje"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ukrajina je objavila u petak da se vode žestoke borbe u istočnoj regiji Doneck, a glasnogovornik vojske rekao je da su ukrajinske snage napredovale u blizini razorenog grada Bahmuta.

"Situacija je napeta na svim područjima fronte", rekla je zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Maliar u aplikaciji Telegram za razmjenu poruka.

"Neprijatelj nastavlja svoje glavne napore usmjeravati u smjeru Limana, Bahmuta, Avdiivke i Marinke, žestoke borbe se nastavljaju", dodala je. Maliar je rekla da ukrajinske snage odbijaju ruske napade. Reuters nije mogao provjeriti stanje na bojištu.

Pročitajte i ovo Ukrajina se nosi s posljedicama pucanja brane - 4 Hidroelektrana Kahovka Objavljen dokaz: Službe presrele minutu i pol telefonskog razgovora koji otkriva tko je srušio branu u Ukrajini

Sergij Čerevati, glasnogovornik ukrajinskog istočnog vojnog zapovjedništva, rekao je da su ukrajinske snage napredovale 1,2 kilometra u blizini Bahmuta u posljednja 24 sata.

"Iskoristili smo neprijateljske mjere rotacije i činjenicu da jedinice koje su ušle ne poznaju područje u potpunosti i nisu uspjele izvršiti odgovarajuće izviđanje i koordinaciju. Napali smo. Već nekoliko dana napadamo", rekao je Čerevati za ukrajinsku televiziju.

Pročitajte i ovo Uništena brana Nova Kahovka - 4 posljedice teške katastrofe VIDEO Stanovnicima prijeti nova opasnost nakon razaranja brane: "Znali smo gdje su opasnosti. Sada ne znamo"

U proteklih nekoliko dana, ukrajinske snage napreduju na rubovima Bahmuta, s ciljem da okruže razoreni istočni grad nad kojim su ruske snage preuzele kontrolu u svibnju. Rusko ministarstvo obrane objavilo je da odbija ukrajinske napade u južnoj regiji Zaporižji, izvijestile su ruske novinske agencije.

Ukrajinski dužnosnici malo su spominjali situaciju u Zaporižji, ali je šef ureda predsjednika rekao da su medicinska sestra i vodoinstalater ubijeni u ruskom granatiranju bolnice u Huljajpoleu u regiji Zaporižji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene